avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil?

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?Ma refer la procesul civil.
Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea edifica?

Spre exemplu, unii oameni zic ca sunt avocati buni cei care au un local in centrul Bucurestiului, altii spun ca cei ce au o vila ( mostenita), altii zic ca sunt avocati buni cei care au fost politisti, procurori sau judecatori, s.a.m.d.
Oare se poate da o definitie ( ne o definitie legala..., evident)
Avocatul pledant este "bun" prin ceea ce face in instanta, prin numarul cauzelor castigate din cele angajate, nu prin ceea ce realizeaza in afara instantei.
Avocatul bun este cel care rezolva situatia juridica a clientului, indiferent cate vile are, ca are sau nu cabinet in "buricul targului", ca are masina de sute de mii de euro etc.
Daca este un avocat bun, este cautat de tot mai multi clienti care au auzit de el de la clienti multumiti de prestatia sa si, isi face si avere, daca nu si-o risipeste...
In definiti avocatului bun, intra multe calitati: este cel care are timp si rabdare sa asculte clientul, sa-i explice situatia juridica a clientului si caile cele mai bune de urmat pentru apararea eficienta a drepturilor si intereselor clientului, care actioneaza doar in interesul clientul si nu in interesul sau pentru "umplerea buzunarului", care trateaza clientii in mod egal si cu respect, indiferent de clasa sociala din care fac parte si de situatia materiala pe care o au clientii, daca isi indeplineste obligatiile in mod profesionist (se prezinta la termene, instiinteaza clientul cu privire la cele intamplate la fiecare termen de judecata atunci cand este contactat etc.
Un avocat bun isi va respecta clientii respectandu-se pe sine! Acesta va fi bine imbracat, respectuos, sincer si obiectiv...si sirul calitatilor poate continua...dar mai las si pe altii sa isi spuna opinia cu privire la acest subiect...;)
Ati scris frumos, dar depinde si ce fel de cauze are...
Daca are cauze excesiv de grele si clientul nu intelege complexitatea cauzei...atunci clientul va regreta ca a platitit avocatul ,,bun" cum ii ziceti dvs.
In procesele civile clientii nu inteleg mare lucru intrucat nu au dreptul la baza.Si daca aude ca un alt avocat a luat bani mai putini pe un proces asemnanator ( dar total diferit prin complexitate) atunci clientul va fi suparat pe avocatul ,,bun"...

In cauzele simple discutiile sunt simple...

Totusi daca avocatul ,,bun" are cauze simple si castiga...este irelevant daca urmeaza sa piarda in cauzele complicate ( cu grad de dificultate ridicat)...

De aceea, desi lucrurile par simple, totusi s-ar putea zice ca nu este deloc asa...
Nu numarul proceselor complicate da suma reala, ci complexitatea lor...
Cu cat un avocat are mai multe procese cu atat mai putin se poate ocupa de toate in egala masura...;)
Si ne putem gandi ca nu neaparat numarul de procese determina ceva inteligibil...
Dar, intram in detalii prea complicate si nu doresc acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avocat bun este acela care, "judecand" faptele prezentate de client, anticipeaza verdictul pe care, ulterior actului de justitie, il va da si instanta.
asa este, la noi "e o licitatie" si clientii vin la cel ce le spune ce vor sa auda si, cel mai ieftin
dar, totul pe banii lor:)
EXCELENT subiect.=D> Pentru mine,o simpla clienta,avocata mea (a fost si este cea mai buna).Rabdatoare,punctuala,de bun simt,delicata,LEOAICA (la ultimul termen).Am pierdut fondul,dar nu sunt suparata pe EA. Nu ea l-a pierdut,l-au" cistigat" av. adversi care au mers la (RUPERE) si la (SCOPUL SCUZA MIJLOACELE). Felicitari pentru tema.Aproape toti avocatii meritati=D>:vishenka:

Alte discuții în legătură

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Raspunderea avocatului alinradulescu alinradulescu Un avocat ,in timpul procesului,face afirmatii calomnioase in numele clientului,poate răspunde separat de client in procesul de calomnie? (vezi toată discuția)
Pledoaria avocatului in contextul actual Andrei Dina Andrei Dina Stimati colegi, as vrea sa stiu si parerile voastre referitor la actul pledoariei in sine. In contextul actual in care judecatorii sunt bombardati cu dosare, ... (vezi toată discuția)