avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noua salarizare conf contr colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noua salarizare conf contr colectiv de munca

Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2,
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3,
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
Intrebarea mea este- vanzatorii unde se incadreaza? dar conducatorii de societati comerciale?
Cel mai recent răspuns: loredanaradu , utilizator 23:21, 24 Februarie 2007
Pai... ierarhizarea la care te referi e in functie de pregatirea celui care desfasoara munca, nu de functia lui!! Sunt 2 lucruri diferite.

Ca sa-ti raspund: vanzator cu studii superioare de scurta durata sau cu liceul? Ce e ala conducator de societate? E din COR?
131401 Conducator intreprindere mica patron (girant) in comert, este functie administrativa dar cand sa inregistrat contractul de munca nu a cerut itm o anume pregatire pt aceasta functie , iar persoana in cauza are doar 10 clase,
iar daca am o vanzatoare care are liceul are indexul 1.2 iar daca nu il are are 1?
acesti coeficienti se aplica cu 01.01.2007 conf contr colectiv de munca unic la nivel national
coeficientii in cazul calificarii se aplica numai in cazul in care angajatul are calificarea necesara pentru postul pe care este angajata. spre ex, eu am un confectioner imbracaminte ( cu diploma de profesionala ) si trebuie sa il trec la muncitor calificat, deci 440 RON X 1,2.
coeficientii in cazul calificarii se aplica numai in cazul in care angajatul are calificarea necesara-dobandita prin acte - pentru postul pe care este angajat. spre ex, eu am un confectioner imbracaminte ( cu diploma de profesionala ) si trebuie sa il trec la muncitor calificat, deci 440 RON X 1,2. pe un alt muncitor, desi are experienta-trecuta in cartea de munca - de 10 ani in domeniul confectiilor, a trebuit sa il trec ca si muncitor necalificat :)
lamuriti-ma si pe mine, pt ca mi s-a spus ca functia bate pregatirea. adica: am un vanzator cu diploma de facultate. Acestei persoane ii dau un salariu de 440 lei, pt ca postul de vanzator pe care eu il am nu cere facultate. Mai mult, facultatea terminata nu e in domeniul "vanzatori". Sau : cel de-al doilea vanzator a terminat 12 clase, ,mai are 4 ani pana la pensie, dar tot 440 lei are pe stat. E corect?

Alte discuții în legătură

Muncitor caificat vs. necalificat maria_cseh maria_cseh Bună ziua. Vă rog un sfat în numele vecinei mele. Dânsa are un fiu care a terminat profesionala cu diploma de tâmplar.A fost angajat ca tâmplar la o ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)