avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noua salarizare conf contr colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noua salarizare conf contr colectiv de munca

Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2,
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3,
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
Intrebarea mea este- vanzatorii unde se incadreaza? dar conducatorii de societati comerciale?
Cel mai recent răspuns: loredanaradu , utilizator 23:21, 24 Februarie 2007
Daca functia de vanzator nu presupune ca angajatul sa aiba facultate nu trebuie sa ii aplici coeficientul de 2. Legea spune ca acesti indici de ierarhizare se aplica numai in cazul in care postul respectiv necesita personal cu studii superioare. De asemenea, daca persoana respectiva are studii superioare si este licentiat in meseria de geolog(spre ex) iar tu il angajezi ca paznic(tot un ex dau) nu trebuie sa ii aplici acest coeficient. Parerea mea este ca ar trebui sa mai astepti putin pana sa aplici coeficientii de ierarhizare. Am citit intr-un ziar central ca vor incepe controalele de la ITM si ca celor care nu au aplicat acest coeficient angajatilor li se vor da avertismente si li se va spune exact cum trebuie sa procedeze. Asa ca daca nu e vorba de amenzi eu, personal, mai astept sa vad ce hotarasc cei din Guvern....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor caificat vs. necalificat maria_cseh maria_cseh Bună ziua. Vă rog un sfat în numele vecinei mele. Dânsa are un fiu care a terminat profesionala cu diploma de tâmplar.A fost angajat ca tâmplar la o ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)