avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas salariu

Buna ziua. Am o problema: lucrez de 4 ani la un privat, cu peste 50 angajati. In luna martie am avut 6 zile concediu medical pentru incapacitate temporara. Pe fluturasul de salariu imi apare net 1550. Seful meu, in urma undei decizii interne de 6 luni semnata de toata firma, mi-a retinut 100 lei din salar. Ca urmare am primit 1500 in mana in lok de 1550. Metoda lui de calcul e salariul net/nr zile lucrate in martie*6 zile CM*0.25= salarul ce mi l-a dat, dar neconform cu fluturasul. Spune-ti-mi daca este in regula aceasta oprire de 50 lei. Mentionez: nu suma conteaza ci nerespectarea Codului Muncii. Ma insel? Ce pot face ? Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aleunam , utilizator 13:11, 16 Aprilie 2010
Nu imi este clar ce fel de decizie (interna) este aceea prin care se opresc banii oamenilor fara sa apara in calcule, dar pot sa va spun ca nu este deloc ok sa primiti mai putini bani dacat scrie pe statul de plata/fluturas. In mod normal, daca retinerea din salariu era conforma cu legislatia in vigoare, ar fi aparut pe stat/fluturas la "retineri".
In decizia interna se spune ca in conformitate cu legislatia in vigoare se vor face retineri conform Codului de Indemnizatie de pe Concediul Medical, si este atasat tabelul cu tot personalul firmei, unde am semnat cu totii nestiind daca e corect sau nu modul de calculatie. Retinerile de bani nu se stipuleaza nicaieri, nu semnam nimic.Ce pot face eu acum? Sa ii spun directorului ca procedeaza incorect si nu cunoaste Legislatia? Decizia interna bate Legea? Multumesc.
@CalaSantos: Unde gasesc acest "Cod de Idemnizatii de pe Concediul Medical", as vrea sa il consult. Poate angajatorul va da detalii.
Aceeasi intrebare: ce "face" acest Cod? Ar fi de dorit sa va dea cateva detalii si, eventiual, sa va indice si legea/articolul in baza carora a emis decizia....
este vorba de Codul Indemnizatiilor de Asigurari Sociale de Sanatate, asa cum scrie pe Decizie. Adica pe baza lor medicul de familie iti acorda concediul cu 100% sau 75%. Nu stiu sa explic exact, nu am termenii necesari. Multumesc

Alte discuții în legătură

Deducere impozit pensie facultativa nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o mica problema. Avem o salariata ce cotizeaza la o pensie facultativa (pilonul III) si pentru care faceam noi retinerile ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Plata la "gri" V14D V14D Buna ziua, De cateva luni am si eu o problema. Invocand criza (in mare masura nejustificat) patronul nostru ne plateste la gri, adica cu sume foarte mici pe ... (vezi toată discuția)