avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in clasa auditor sau consilier juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in clasa auditor sau consilier juridic

Aveti idee de ce a fost introdus in art.68 (3) urmatorul continut "promovarea in clasa nu se poate face pe o functie publica de auditor sau de consilier juridic" ? Daca este de inteles ca pentru a ocupa o functie de auditor iti trebuiesc completate studiile economice prin efectuarea unor cursuri speciale de auditori, pentru ocuparea unui post de consilier juridic ce trebuie sa mai faci in afara de a absolvi facultatea de drept? Mi se pare o mare nedreptate facuta absolventilor de drept.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:28, 16 Aprilie 2010
Deoarece pe functia de consilier juridic, se intra prin concurs, conform legii.
La fel cum se intra si in avocatura, sau magistratura.
Nu vad de ce ar fi o nedreptate facuta absolventilor de drept, ci un respect acordat de legiuitor profesiei in sine; avand in vedere importanta activitatii desfasurate de consilierul juridic, raportat la modul de desfasurare a examenelor de promovare in clasa a FP (si cine stie cum se desfasoara aceste promovari, intelege ce vorbesc:D), legea incearca sa previna intrarea "pe usa deschisa" in aceasta profesie, in sistemul bugetar.
De asemenea, daca ar fi cum spuneti dvs, s-ar crea, intr-adevar, o discriminare, intre angajatii de la "stat", care ar deveni pe banda consilieri juridici doar prin examen de promovare, fata de cei de la "privat", care sunt recrutati doar in momentul in care sunt abolventi ai facultatii de drept si membri in Uniunea Consilierilor Juridici din Romania...
Deoarece un absolvent de drept ar trebui sa se inscrie si in acest organism profesional, sa sustina o serie de examene, sa-si dea definitivatul... Nu iei primul absolvent de facultate, care pana la licenta a stat intr-un birou si a scris foi colective de prezenta (sa zicem) si-l trimiti direct in instanta, sa apere interesele unui minister (de exemplu).
Ca ratiune practica, priviti in jurul dvs. si vedeti cati FP numiti intr-o functie publica clasa III aleg Facultatea de Drept, doar pentru a putea spune ca sunt absolventi de studii superioare... De asemenea, organizarea profesiei de consilier juridic, ca si cea de auditor, sunt reglementate de legi speciale, care prevad inclusiv modul de ocupare a acestor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa lorelora lorelora Buna seara. Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta superioara functionar public Maria45 Maria45 am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa victoria1 victoria1 buna ziua. sunt functionar public cu functia de referent, am absolvit facultatea de drept si doresc promovare pe functia de inspector. am depus o cerere ina ... (vezi toată discuția)