:-/ -va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme :
1 ) este corect ?! - completez fila care imi este lasata in alb de soferul care ridica marfa - eu sunt beneficiarul filei de CEC ( Barat) stipulat la ordin nu are nici un viciu de forma (este semnat de tragator,stampilat , la ordin , datat )
2) in cazul cand nu se deconteaza .... cine raspunde pentru nencasarea ei , bine inteles tragatorul care a emis fila ... ?!
3) are vreo problema in cazul nencasari filei de cec , persoana care a completat file de cec (beneficiarul) ?
Astept raspuns. Va rog cat mai urgent ...
1) da este corect
2) daca motivul neincasarii este ca nu a avut disponibil in banca (cecul a fost refuzat) atunci vina este a tragatorului
3) daca cecul a fost completat corect cel care l-a completat nu are nici o vina (de ce ar avea?)
1. Nu este corect! Probabil a fost lasat ca o garantie de plata, se practica foarte des, dar este nul daca a fost completat de alta persoana decit titularul (banca oricum il va primi fiindca nu are de unde sa stie cine, ce si cum si nici nu o intereseaza, dar la o eventuala urmarire penala...sau daca il vei investi cu formula executorie...o sa vezi ! :D) Oricum, mi se pare tare ciudat si nu-mi miroase a bine, cec-ul fiind lasat de catre sofer... poate totusi plateste inainte de scadenta si nu vei mai folosi cec-ul.
2. Titularul filei cec ( aici e discutabil: administratorul societatii -daca a stiut- soferul care a lasat fila cec, ...).
3. Nu.
Cec in alb
hanibal
Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului.
Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.