:-/ -va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme :
1 ) este corect ?! - completez fila care imi este lasata in alb de soferul care ridica marfa - eu sunt beneficiarul filei de CEC ( Barat) stipulat la ordin nu are nici un viciu de forma (este semnat de tragator,stampilat , la ordin , datat )
2) in cazul cand nu se deconteaza .... cine raspunde pentru nencasarea ei , bine inteles tragatorul care a emis fila ... ?!
3) are vreo problema in cazul nencasari filei de cec , persoana care a completat file de cec (beneficiarul) ?
Astept raspuns. Va rog cat mai urgent ...
1) da este corect
2) daca motivul neincasarii este ca nu a avut disponibil in banca (cecul a fost refuzat) atunci vina este a tragatorului
3) daca cecul a fost completat corect cel care l-a completat nu are nici o vina (de ce ar avea?)
1. Nu este corect! Probabil a fost lasat ca o garantie de plata, se practica foarte des, dar este nul daca a fost completat de alta persoana decit titularul (banca oricum il va primi fiindca nu are de unde sa stie cine, ce si cum si nici nu o intereseaza, dar la o eventuala urmarire penala...sau daca il vei investi cu formula executorie...o sa vezi ! :D) Oricum, mi se pare tare ciudat si nu-mi miroase a bine, cec-ul fiind lasat de catre sofer... poate totusi plateste inainte de scadenta si nu vei mai folosi cec-ul.
2. Titularul filei cec ( aici e discutabil: administratorul societatii -daca a stiut- soferul care a lasat fila cec, ...).
3. Nu.
Cec in alb
hanibal
Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului.
Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)