Va salut cu"sa ne auzim numai de bine" Sunt iarasi printre voi cu o problema noua.
Am intrat din Italia in Romania conducand o masina si la Sibiu spre Fagaras,in prima si frumoasa curba vizibila dar marcata cu linie continua am incalcato putin si datorita echipajului nou dotat pus pe treaba si pozitionat mult mai sus la cateva curbe,am fost oprit si dupa cateva zambete am plecat cu dovada si permisul A.B.C.eliberat de autoritatile italine suspendat pe30 zile.
Problema mea acuma nu consta in suspendare sau amenda pe care am platito deja ci in timpii birocratici lungi de ami recupera permisul prin ambasada ca intre timp ,poimane sau miercuri eu trebuie sa ma intorc in italia.
#-oCe solutii recomandati????
Un prieten recomada sa merg personal la inspetorat la Sibiu cu:dovada eliberata de echipaj,cu p.v.cu chitantade plata,cu cartea de identitate de Italia car dovedeste domiciliul acolo,cu o declaratie notarala ca voi parasi Romania imediat(2zile) si o cerere la ....comandant dupa care voi putea recupera permisiul de conducere italian.
Asi dori sa stiu daca e posibila aceasta varianta ca sa nu merg la Sibiu inutil???
O solutie ar fi sa faceti plangere contraventionala....sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa , iar cu acesta va prezentati la politie solicitand restituirea permisului...
1. Contestati contraventia si permisul va va fi restituit pana la solutionarea dosarului
2. Ridicarea permisului de conducere suspendat, inainte de termen.
Cereti informatii la Politia Rutiera sectia Restituiri permise de conducere
In cazul in care vi s-a eliberat dovada de conducere, aceasta este valabila doar pe teritoriul Romaniei si perioada de suspendare incepe dupa expirarea dovezi.
Multumesc mult de rapiditatea de a raspunde.
despre contestatie cred ca e destul de dificil a avea motive.Procedeul lor este destul de tutelat.Opresc si masina depasita dupa care ia o declaratie soerului depasit precum ca l-am depasit ,apoi au videocamera care inregistreaza tot,asa ca nu ced ca vor da curs contestatiei,au si p.v semnat de mine i ei 2 ai echipajului,ma indoiesc ca functioneaza,doar aia cu declaratia e parasire a teritoriului Roaniei??? #-o
1. Nu, dv vi s-a elibeart o dovada cu care veti ridica permisul de conducere dupa 30 de zile, daca pierdeti dovada va trebui sa faceti un act notarial prin care declarati pe propria raspundere ... Pentru evitarea altor drumuri aiurea ar fii recomandat sa aveti grija de dovada eliberata.
2. La fundul dovezi scrie ceva de genu "Prezenta s-a eliberat, in baza" si dupacea cu sau fara drept de circulatie, in cazul in care s-a eliberat cu drept de circulatie termenul de suspendare de 30 de zile incepe sa curga dupa expirarea zilelori cu drept de criculatie. Si permisul se ridica dupa 30 de zile + Zilele cu drept de circulatie.
Daca s-a eliberat fara drept de circulatie, puteti ridica permisul in termen de 30 de zile
Da este dovada de circulatie valabila 15 zile dupa care urmeaza suspendarea propriuzisa de la 01 mai la 01 iunie.
eu ma intorc saptamina asta si dovada nu-mi ete utila in strainatate si in tara nu o folosesc ca nu stau asa ca esta mai coplicat dar....se va rezolva cumva
O sa incerc maine dimineata la inspectorat la Sibiu,chiar daca e f incomod ca eu sunt din Moldova si pina acolo..e de pedalt dar sper sa rezolv si o sa va anunt pe forum,macar din Italia daca de aicea nu voi mai avgea timp ;sau net...:(
Dosar penal
iftimie92
Buna ziua, in luna 06.2013 in jurul orelor 01-00 am fost oprit de un filtru al politiei rutiere la tineretului conducand o masina cu numere de germania. Masina ... (vezi toată discuția)