avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depășire pe linie continuă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depășire pe linie continuă

Bună ziua. Ieri mi s-a reținut permisul de conducere pentru 30 de zile deoarece am depășit pe linie continuă o mașină marca MAN care transporta asfalt și mergea cu o viteză de aproximativ 30 km/h pe o poțiunie de drum cu limita de viteză de 60km/h. Soferul mașinii MAN a fost oprit ca martor. Eu am semnat procesul verbal insă întrebarea mea este vreo șansă să il contest? D-l agent mi-a zis ca pot da examen după expirarea dovezii pentru redobândirea permisului insa cred că doar daca ți s-a reținut permisul pentru 60 sau 90 de zile poți da redobandire.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2021
marry_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: marry_a , utilizator 10:32, 17 August 2021
Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
1. Puteti sa-l contestati, sansele depind de cum e completat PV de contraventie, daca veti descoperi greseli de forma relativ la respectarea OG2/2001 sau pe fond (daca v-a incadrat corect juridic), fata de OUG 195/2002 si HG 1391/2006. Daca nu va pricepeti, angajati un avocat.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
2. Ati remarcat corect, nu va poate fi redusa sanctiunea complementara de 30 de zile.
Vă mulțumesc frumos pentru raspunsul prompt. Îndraznesc să va mai deranjez cu o intrebare. Dovada este valabilă până pe 18 august astfel că a 30 zi de suspendare ar fi vineri 17 septembrie. Când pot merge să ridic permisul vineri sau luni?
Luni.
Buna ziua. Imi cer scuze că insist cu o nouă întrebare (am fost la poliție să întreb însă aveau program de la 13 la ora 14). Daca aș dori să predau dovada astazi, perioada de suspendarea a permisului să înceapă de mâine, să nu mai aștept termenul de expirare de 18 august, mă pot deplasa cu mașina astăzi spre casă adică 50 de km. Și în eventualitatea că mă oprește un echipaj ce pot să ii prezint dacă nu mai am dovada. La fel și în a 31 zi când voi veni după permis sunt nevoită să parcurg acestă distanță, pot folosi atunci mașina? Mulțumesc pentru răbdare.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
marry_a, utilizator

Alte discuții în legătură

Va salut cu respect! acum o luna am redobandit permisul de conducere ... Gabriel19712 Gabriel19712 Va salut cu respect! Acum o luna am redobandit permisul de conducere pe baza examenului de redobandire si reducerea suspendarii de la 90 la 30 de zile (fiindu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat pentru viteza stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat c0nteazza c0nteazza Hristos a Inviat! În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h ... (vezi toată discuția)