avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat

Hristos a Inviat!
În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h pe limitare de 80 Km/h. Consider că pe acel tronson de drum nu aveam viteza pentru care am fost sancționat. Dovada de conducere expira pe data de 24.04.2017
Am câteva întrebări ,daca mă puteți ajuta :
1) Pot da redobândire după 30 de zile de la data expirării dovezii? Problema e că nu am procesul verbal ,fiindcă am refuzat să il semnez . Nu a vrut să îmi treacă mențiunile.
2) Pot face cerere de redobândire daca nu detin procesul-verbal și după pot face contestație? Sau invers? Să depun contestație și între timp să dau redobândire?
Am nevoie urgenta de permis și nu stiu o soluție legală . Dvs. cum mă sfătuiți să fac ?
Mentionez ca e prima oara cand am fost sanctionat de politie .
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:35, 18 Aprilie 2017
Ce vreti sa spuneti prin cerere de redobandire? Nu exista asa ceva. Nu puteti contesta pv daca nu il aveti.
Am inteles ca pot da redobandire dupa 1 luna de la expirarea dovezii. Iar in lipsa procesului-verbal m-am gandit ca pot face contestatie cu dovada care cuprinde seria si nr. p-v. Nu stiu , intreb doar . E prima oara cand patesc si nu stiu procedura .
Adevarat a-nviat !

Aveti permisul suspendat pentru 90 de zile. Nu-l puteti redobindi sub nici o forma prin vreo cerere de redobindire. Aveti urmatoarele variante:

1. Cind va vine prin posta copia PV de contraventie (sunt obligati sa va trimita in maxim 2 luni, era bine sa fi semnat si aveati copia) faceti plingere contraventionala impotriva PV la judecatoria mentionata in acel proces verbal. Dupa depunerea plingerii scoateti certificat de grefa (dovada ca ati facut plingerea) si mergeti cu ea la politia care v-a ridicat permisul (posibil ca intre timp sa fie trimis la politia judetului de care apartineti) si cereti-l inapoi. Pe timpul judecarii procesului dvs. se suspenda executarea pedepsei, deci vi se restituie permisul. Procesul dureaza minim 3-4 luni, cu prelungire pina la un an, daca veti utiliza si faza de apel. Deci veti avea permis cit mai repede. Dupa aia....mai vedeti.

2. "Art. 219.(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului
poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de
puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a
săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la
30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;"
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2017
latka, utilizator
Pai legal, daca îmi expira dovada ,și procesul verbal nu îmi ajunge acasă, eu sunt obligat să nu pot face nimic? Nici contestație nici redobândire? Exista vre-o forma legala sa cer mai repede pv? Sau sa circul până când îmi ajunge acasă pv-ul?
Dupa expirarea dovezii nu exista nici o forma legala sa circulati. Variantele sunt alea pe care le-ati citit deja, urmeaza sa va hotariti ce veti face: sa aminati prin depunerea plingerii suspendarea permisului (sau chiar sa va demonstrati dreptatea in tribunal, caz in care va pastrati permisul), sau sa va reduceti perioada de suspendare la 30 de zile prin sustinere test.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat valenovaly valenovaly Bună dimineața, mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile în data de 05.01.2017 pentru că am fost înregistrat de aparatul radar ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)