avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua!
Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am primit de la poliția 180 zile de suspendare.
Voiam să vă întreb legal se poate contesta acest lucru ? Sa am 90 zile de suspendare în loc de 180 ?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:40, 6 Iulie 2022
Legal se pot da in judecata functionarii publici-politisti care semneaza asa ceva, la instanta de contencios administrativ. Nu exista plingere contraventionala (contestatie) pentru o astfel de cauza, nefiind nici PV de contraventie.

Vedeti ca se poate transforma si in 210 zile:

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.

(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de ... mari18ro mari18ro Buna ziua! Pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile,pe data de 24.08.2020 l-am recuperat. Astăzi 11.10.2020 mi ... (vezi toată discuția)