Buna ziua sa va fie! Sunt noua pe aici, dar veche prin viata; bunica5 fiindca am 5 nepotei; acum avem un nor greu peste familia noastra si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
fiica mea sta legal in Germania de 6 ani (impliniti de curand); s-a casatorit in Romania anul trecut cu un roman care sta in Germania de 7.5 ani. au o fetita de aproape 1(una) luna, nascuta la Munchen unde si locuiesc; brusc, din pricina unei neintelegeri, o cearta generata si intretinuta timp de cateva zile de mama lui venita in vizita la ei, el a hotarat ca divorteaza, ea fiind desigur in concediu de maternitate acum.
Cu ajutorul nostru, al familiei ei, acum 2 ani ea a contractat un apartament nou in care locuiesc, fata avand de la noi o suma foarte mare de bani, avansul pentru apart cu 3 camere nou; treptat a contribuit si el la plata unor rate, la diversele plati pe care le are orice familie; in urma cu aprox 2.5 luni, el i-a cerut sa-l inscrie si pe el in actele de proprietate ale casei, asta inainte sa se nasca fetita....Fiica mea a facut intocmai, caci era foarte normal sa se intample asa, si asta a insemnat o cheltuiala de circa 1500 euro. A, am uitat: dupa ce s-au casatorit, noi - parintii ei - am vandut in numele ei (cu Procura de la ea) o bucata de teren cumparat de fata inainte de a se marita cu acest domn, si le-am dat banii amandurora; mai au o rezerva mica de bani, din banii ramasi de la nunta intr-un cont (nu stiu pe ce nume) la Banca acolo. Acum el spune ca vrea divortul si o sa-i ia jumatate din tot ce au, ca ea se va chinui cu copilul (ea castiga acum ~500 euro/luna + alocatia fetitei) si o va sicana si cu copilul pe care vrea sa-l ia si sa-l duca la mama sa in Romania; . Va intreb: care e viitorul fiicei mele in raport cu cele de mai sus, cam cat poate dura divortul, ce sanse are sa duca o viata normala alaturi de copilasul ei si daca e posibil (sau poate mai bine) sa introduca (si ea?) actiune de divort aici in Romania? Mentionez ca s-au casatorit aici in Romania, in Brasov, nu au avut domiciliu comun in Romania, au un autoturism de valoare (pe care el zice ca-l va vinde curand, fara acordul ei) si copilul va avea Certificat de nastere romanesc in circa 1 luna (acte sunt depuse deja).
Multumesc tuturor si fiecaruia pentru informatii sau sfaturi, orice ajutor e binevenit, caci eu nu pot merge acolo sa o ajut, el nu e de acord....
Nu cred ca o puteti ajuta, decat moral. Sfatuiti-o sa incerce o impacare cu sotul, au un copil mic si e pacat. O simpla cearta, poate nu inseamna sfarsitul. Iar pentru ea ar fi greu sa creasca singura un copil mic. Daca nu se poate totusi, atunci sa angajeze un avocat care o va ajuta si cu partajul. Cat o priveste pe cea mica, este foarte greu ca ea sa fie luata de la mama, mai ales ca este foarte mica. Numai pentru motive foarte intemeiate, ar fi incredintata tatalui.
Sfaturi juridice puteti obtine aici, insa fiica dv are nevoie concret de actiuni in instanta si acesta le poate face prin avocatul care o va reprezenta.
Multam de gandul Dvs bun, dar ma tem ca sfatul privitor la impacare nu e usor de pus in practica, el a fost cel ce a decis ca trebuie sa se desparta; acolo s-au petrecut mai multe lucruri si nu as vrea sa pun totul pe "hartie", la vedere; voiam sa stim cum am putea iesi cat mai demn si cinstit cu putinta din acest cosmar, mentionez doar ca fiica mea nu a facut NIMIC rusinos sau nedemn.
singur in masura sa o sfatuiasca in acest sens e avocatul ce il va angaja sa o reprezinte.. unde sa oficiat casatoria? in Romania sau in Germania? daca a fost in Ro, atunci o putem ajuta si noi, daca e in Germania.. e mai complicat, dar nu imposibil
Daca s-au casatorit aici, tot aici se va inainta actiunea de divort. Poate fi introdusa personal de fiica, sau prin avocat. Acesta va sti ce trebuie sa faca. Copilul este prea mic pentru a fi incredintat tatalui si in nici un caz, pentru a fi crescut de bunicii paterni. Cu privire la partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, intra si masina pe care el a vandut-o. In actiunea de partaj, puteti intra cu cerere de intervenient in favoarea fiice dvs. daca puteti dovedi cu acte sau martori ca la dobandirea bunurilor ati avut o participatie , prin acordarea unei sume de bani, fiicei dvs.
singur in masura sa o sfatuiasca in acest sens e avocatul ce il va angaja sa o reprezinte.. unde sa oficiat casatoria? in Romania sau in Germania? daca a fost in Ro, atunci o putem ajuta si noi, daca e in Germania.. e mai complicat, dar nu imposibil
aici s-au casatorit; multumesc de ajutor, fiica mea zice ca asteapta sa vada ce/cum/cand va face el vreun demers
Buna ziua
Slama Sanda
Sunt in Germania de 3 ani sunt casatorita si am o fetita de 10 ani din ianuarie sunt separata de sotul meu deoarece am fost agresata fizic si verbal in ... (vezi toată discuția)