avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reprezentare cu procura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reprezentare cu procura

Pot reprezenta cu procura judiciara o mama care trebuie sa se prezinte la politie pentru fiul sau minor care sa batut la scoala cu un alt coleg si in cele din urma ia fost intocmit dosar la politie de catre parintii celui batut (tatal fiind politist)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:26, 19 Aprilie 2010
Nu puteti. Minorul se audiaza in prezenta parintilor, calitate pe care n-o puteti obtine cu o simpla procura.
Nu ! Reprezentarea se poate face numai de catre parinte .
Până la împlinirea vârstei de 14 ani , minorii nu răspund penal. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, minorii răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.
Pana la varsta de 14 ani ascultarea lui se face in prezenta unuia dintre parinti ori a tutorelui sau a persoanei careia ii este incredintat minorul spre crestere si educare
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters82289, utilizator
Ar fi indicat sa precizati ce varsta are minorul.
Daca tatal celui agresat este politist ar fi indicat sa aiba avocat angajat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt la politie OAO OAO As dori sa stiu daca se poate face denunt la politie impotriva unui minor (9 ani) aresiv fizic si verbal cu alti minori cologi de clasa. (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati.. Mari20 Mari20 Salut.. Am si eu o problema Aseara am fost prins de catre personalul d paza de la Carrefour k am sustras 2 becuri d masina. Mi-au zis ca va rugam frumos ... (vezi toată discuția)
Injurii la adresa mea bogdanbodea bogdanbodea Buna ziua...un coleg de clasa,direct, pe internet m-a injurat.....si s-a legat de mama mea,cu injurii cum ar fi ca isi baga stiti voi ce in mama mea.Intai am ... (vezi toată discuția)