avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... construire camera deasupra garajului fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

construire camera deasupra garajului fara autorizatie

Buna seara. In anul 2001 mama mea a construit un garaj avand autorizatie si o camera deasupra lui fara autorizatie. In anul 2007 cand mama a decedat s-a facut succesiunea camera fiind si ea trecuta in acte, in cadastru , avem platit impozitul pe ea la primarie. Intrebarea este daca mai pot fi trasa la raspundere dupa atatia ani pentru aceasta constructie(camera)?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:28, 20 Aprilie 2010
legea nr.50/1991
"ART. 26
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
a) executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepţia celor menţionate la lit. b), de către investitor şi executant;
ART. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei." :)
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire nicu.b nicu.b buna ziua.tatal meu a cumparat o casa la tara in 1972 casa in care a locuit pana in 2007 cand a demolato pentru a construi o casa noua.in 2007 a mers la ... (vezi toată discuția)
Balcon construit anterior aparitiei legii nr. 50/1991 selira selira am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare ... (vezi toată discuția)
Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)