Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii (art.35) presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor.
Prin urmare, este posibil doua c.i.m. cu norma intreaga.
Desi am citit si recitit astazi L53/2003, nu am gasit nimic concret care sa confirme sau sa infirme posibilitatea existentei a doua CIM cu norma intreaga la acelasi angajator.Intr-adevar art.35 ofera posibilitatea salariatului de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte de munca, fara a specifica daca este posibil ca ambele sa fie cu norma intreaga. Dar mai mult ca sigur legiuitorul s-a referit la un contract de munca cu norma intreaga la locul unde salariatul are functia de baza si a unui/unor contracte de munca cu fractiune de norma la alti angajatori. Si spun asta pentru ca in tot cuprinsul legii angajatorul este limitat in a face sau a nu face ceva care ar periclita sanatatea fizica sau psihica a salariatului. Cum ar fi daca salriatul respectiv ar lucra intre orele 7.30 - 16.00 (cu o pauza de masa de o jumatate de ora) pentru prima functie si intre orele 16.00 - 00.00 pentru cea de-a doua functie? Unde este repaosul obligatoriu de 12 ore consecutive, omul cand mai mananca, cand mai doarme ? Cum se acorda concediul de odihna ? Si daca mai trebuie sa presteze si ore suplimentare ? In mod cert legiuitorul nu a prevazut aceasta posibilitate, desi, repet, nu este interzisa expres de lege, pentru ca am incercat astazi sa introduc in Revisal un salariat deja existent si programul nu-l primeste. Dar ca si idee ar fi bine de vazut figura celor de la ITM pusi in fata celor doua contracte.=D>:P:P=D>:P
Dar nici nu exista interdictia cumularii a doua contracte de munca cu norma intreaga .. in Revisal se pot introduce mai multe contrcate la aceeasi persoana.
Munca la domiciliu
denaeira
Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif ... (vezi toată discuția)