Verificati daca respectivul contract a fost inregistrat la arhiva electronica mobiliara, daca nu, oricum trebuie sa-l investeasca cu titlu executoriu si sa solicite executarea silșita...asa cel putin cred.
Din ceea ce ne spuneti dvs., pare a fi vorba despre savarsirea unei infractiuni daca luarea bunului mobil s-a facut, fara respectarea formelor legale privind executarea silita...dar practic, depinde...
daca este un contract de imprumut incheiat in forma autentica, constituie titlu executoriu. cu acest contract, imprumutatorul se duce la executor. acesta cere incuviintare de executare de la instanta, apoi va trimite dvs somatii de plata. in cazul in care dvs nu platiti, bunurile vor fi scoase la licitatie.
deci nimeni nu va poate lua fara stiinta dvs automobilul din fata blocului.
daca cel care v-a imprumutat v-a luat-o, puteti sa-i faceti plangere pt furt la politie. numai executorul poate ridica masina cu PV.
cheile sunt toate la dvs?
User dana paraschiv a scris:
"buna ziua.cheia masini se afla la mine si plangerea se afla la politie pentru furt.nu stiu ce sa mai fac
cine ai da dreptul sa ami fure masina si sa mi-o si vanda acel act notarial?
sau si--a facut singur dreptate,iar politistu zice ca ma cheama la confruntare si nu se tine de cuvant.ce sa anteleg ca la mituit pe politist?de doua luni tine dosaru pe loc.ce trebuie sa fac mai departe/sa ma duc la politia capitalei? "
Interventie moderator:User dana paraschiv, va rog sa nu mai deschideti discutii pe aceeasi tema in cadrul acestei sectiuni (sau in alte sectiuni ale forumului) deoarece, conform Regulamentului de postare, aceste discutii vor fi sterse.
Daca aveti intrebari, nelamuriri, precizari cu privire la subiectul deschis, deja/postat, accesati optiunea "raspunde" din partea dreapta, jos, a oricarui text postat si puteti continua discutia.
Va multumesc pentru intelegere, o zi buna.:)
actul de imprumut nu-l indreptateste sa va ia masina.
daca aveti plangere facuta la politie pt furt, vedeti ce s-a intamplat cu acea plangere.
pe de alta parte imi aduc aminte din alt subiect deschis de dvs, ca i-ati dat cheia masinii, deci nu ar mai fi vb de furt , ci de abuz de incredere.
daca ati facut plangere pt furt , iar furtul nu e dovedit, pierdeti degeaba cateva luni, un an , ca tot NUP se decide
mergeti la un avocat cu toate actele , spuneti-i povestea masinii cap coada si sa va formuleze dansul plangerea corect