avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită furt sau executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

furt sau executare silita?

la un contract de amprumut se stipuleaza urmatoarele;citez''an cazul an care amprumutati nu vor achita suma amprumutata la termenul stipulat an prezentul act,amprumutatorul sau al va putea executa an toate bunurile si veniturile sale de orce natura fara somatie,punere an antarziere sau chemare an judecata.
prezentul act reprezinta titlu executor la data exigibilitatii lui conf.art.66/lg.36/1995.am ancheiat citatul,,
puteti sa ami explicati pe antelesul tuturor. are dreptu sa ami fure masina din fata blocului?va rog un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:03, 21 Aprilie 2010
exista doua variante :
1. actul de imprumut s-a facut in baza unui act sub semnatura privata .
in acest caz, la data scadentei, in caz de nerestituire a imprumutului , imprumutatorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata .
2. daca actul de imprumut este autentic, constituie in acest caz titlu executoriu si imprumutatorul se poate adresa unui executor judecatoresc.
executorul , dupa incuviintarea executarii silite , va soma debitorul .
in ultima faza se va proceda la executarea silita a debitorului .

creditorul nu-si poate insusi singur bunurile debitorului, in virtutea contractului de imprumut.
totul se face legal .
X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat dana paraschiv dana paraschiv am luat cu amprumut de la cineva o suma de banii adica 1900 euro.am mers la notariat si am facut un act precum ca la data de 12 decembrie ai voi achita ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)