avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie vinzare ocazionala carti second-hand
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie vinzare ocazionala carti second-hand

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,intr-o problema al carei raspuns nu l-am putut gasi inca la institutiile unde am intrebat pina acum. Doresc sa desfasor o activitate comerciala foarte modesta,aceea de a vinde carti vechi (anticariat) ocazional,fara a avea un punct de lucru permanent si fara a avea angajati,deci fara a fi nevoit sa infiintez o societate comerciala sau peroana fizica (in ambele situatii fiind necesare contabilitate,casa de marcat,sediu social,punct de lucru etc,adica demersuri care nu justifica o activitate absolut ocazionala,cu periodicitate rara si cu profit redus). As dori sa platesc din buzunar o suma fixa anuala la Sectia Financiara,sint absolut de acord ca trebuie platit un impozit la bugetul de stat, doar ca in Codul CAEN nu am gasit o categorie la care sa ma pot incadra. Repet, vinzarea cartilor ar putea avea loc doar de citeva ori pe an,timp de citeva zile, de exemplu cu ocazia organizarii unor tirguri unde vine multa lume,unde sa pot ocupa un stand,o taraba,un chiosc,o masa plianta etc... Mentionez ca in acest domeniu preturile sint negociabile la fata locului,in functie de cantitate,etc,deci nu pot fi afisate nici preturi prestabilite. Mai simplu: sa presupunem ca am doua sacose cu carti vechi,pe care doresc sa le vind timp de 3 zile intr-un loc public, de ce fel de acte si autorizatie am nevoie pentru a fi in legalitate? La ce sanctiuni ma expun daca nu am o autorizatie,firma etc? Mi s-a sugerat ca ce vreau eu nu se poate,ca trebuie sa am firma sau PF,ca in acest caz legislatia este incompleta. Pe de alta parte,ar fi o complicatie inutila si paguboasa sa infiintez S.C. sau P.F. ca sa vind ocazional citeva zeci de carti second-hand de citeva ori pe an. Deci,activitatea nu are caracter permanent,nu am un punct de lucru,dar vreau sa fiu in legalitate. De exemplu,cei care vind martisoare la piata,platesc o suma fixa anuala la Sectia Financiara. Pentru vinzarea ocazionala de carti nu exista o astfel de posibilitate.Va multumesc anticipat pentru sfat si imi cer scuze pentru naivitatea,poate,a intrebarii,stiu ca la piata nici un vinzator de la taraba nu da bon sau chitanta,acolo functioneaza alte legi,nescrise,dar eu toata viata am respectat legile scrise si nu as vrea,acum,la batrinete,sa fac ceva nepermis,nu ma pricep si nici nu vreau. Doar ca nu stiu daca exista cadrul legal pentru desfasurarea acestei mici activitati,care m-ar ajuta sa subzist. Cu deosebit respect, Dragos
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 20:42, 23 Aprilie 2010
Nu am vesti bune pentru Dvs. Oricum, aveti nevoie de forme legale si cea mai simpla astfel de forma ar fi inregistrarea ca intreprindere individuala sau PFA. Partea pozitiva este ca activitatea o puteti suspenda pe perioada in care nu lucrati, desi, in cazul in care ati opta pentru impozitarea in sistem real, odata ce nu veti avea venituri, nici impozit nu veti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import si olanda pastile disfunctii erectile Rudyf21 Rudyf21 Buna ziua, am o firma are se ocupa de comercilaizarea unor produse impotriva disfunctilor sexuale mai precis solutii impotriva ejacularii precoce. De curand am ... (vezi toată discuția)
Martisoare baxter baxter Ce acte sunt necesare pentru autorizatie temporara de vanzare martisoare? (vezi toată discuția)
Comercializare produse hand-made- trebuie neaparat casa de marcat ? doberv doberv am o societate de transport insa in actul constitutiv am trecuta ca si activitate sacundara si comertul la taraba . fiica mea care este si angajata a firmei ... (vezi toată discuția)