avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis sub influenta alcoolului si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis sub influenta alcoolului si accident rutier fara victime

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un pic de ajutor, niste raspunsuri la ceva intrebari si sper foarte mult sa le gasesc la voi. Deci in toata povestea care o voi descrie mai jos e vorba de fratele meu pe care incerc sa-l ajut cat mai mult posibil.

In dimineatza zilei de 1 ianuarie 2009 dupa betia de revelion a luat masina patronului de la clubul la care lucra sa duca niste colegi acasa undeva in mediul rural, pe drum a lovit un parapet de pod (sau ceva de genul), au lasat masina acolo si s-au dus fiecare acasa pe jos. Ulterior cineva care a vazut masina a sunat la 112 si peste vreo 2 ore au venit agentii de politie si l-au luat din pat si l-au dus la recoltarea probelor biologice (acestia au intrat in casa cu acordul parintilor, dar chiar si asa nu stiu daca este legal ca au intrat in casa). Rezultatul probelor biologice a fost mai mare de 0,8 nu mai stiu valoarea exacta era parca mai mare de 1. Politia i-a intocmit dosar penal pentru 2 infractiuni si anume conducere fara permis si conducere sub influenta alcoolului ...au fost luate declaratii lui, colegilor care au fost cu el in masina si patronului caruia ii apartinea masina (acesta declarand ca nu i-a incredintat lui masina, ca el a lasat cheile la club pt a putea fi folosita masina de catre angajati in interesul clubului).

Astazi dosarul a ajuns la procuror impreuna cu fratele meu si seful de post. Dupa cateva ore in care procurorul a citit toate declaratiile el s-a mai sesizat din oficiu cu privire la inca doua infractiuni si anume furt calificat si parasire de la locul accidentului ...si cica el va inainta dosarul cu 4 infractiuni.

Acum nu stiu care sunt pasii care vor urma ...se poate cere ca dosarul sa fie analizat de un alt procuror? ...stiu ca deacum e nevoie neaparat de un avocat care sa-l reprezinte, cam ce suma de bani ar trebuie sa pregateasca pt un avocat bun?
In cel mai fericit caz cum s-ar putea termina acest proces?

Astept orice fel de sugestie sau sfat ....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: breakx , utilizator 19:32, 20 Aprilie 2010
Asa cum spuneai, are nevoie de un avocat bun.
Onorariul este negociabil, asa ca nu te poate indruma nimeni in acest sens.
Cum ati aratat, are nevoie de un avocat f. bun..... Dupa ce il gasiti, acesta va spune ce onorariu va cere. O sa aiba ceva de lucru...din pacate.
Din nefericire ,toate incadrarile juridice despre care faceti vorbire sunt corecte,atata timp cat sunt dovedite cu acte,martori,alte mijloace de proba permise de lege.
Sa le luam pe rand:
1.conducerea unui vehicul pe drmurile publice ,fara a avea permis de conducere-art.86 al.1 OUG.nr.195/2002-sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani
2.daca valoarea alcoolemiei este de peste 0,80 g./l. aer expirat,este de vorba despre infractiune,care conf.art.87 al.1 din OUG nr.195/2002,este sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
3.parasirea locului accidentului,care conform prevederilor aceleiasi Oug este sanctionabila conf.art89 al.1 cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani
4.furt calificat-art.

208-209 lit e(loc publci) si lit.g(in timpul noptii)c.pen,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Toate acestea au fost comise in concursul real prev.de art.33 lit. a c.pen.,ceea ce inseamna ca in conformitate cu disp.art.34 c.pen.pedeapsa rezultanta va fi cea mai mare dintre toate cele patru aplicate,care poate fi sporita cu pana la 3 ani inchisoare.

Avand in vedere aceste infractiuni in mod obligatoriu trebuie angajat un avocat priceput care sa va ajute in sustinerea cauzei in ambele faze,de urmarire penala si de cercetare judecatoreasca pentru a obtine , in cazul unor circumstante personale favorabile pentru acesta, o pedeapsa cat mai mica eventual cu suspendarea executarii
~ Conținut șters la cerere ~
Avocatul trebuia cautat imediat dupa ce l-au luat politisti din pat. Acum avea sa ii fie un pic mai bine .........

Alte discuții în legătură

Incredintare autovehicul unei persoane fara permis freeova freeova Salut, in data de 05/06-03-2011 un prieten al meu m-a intrebat daca nu mergem sa ne plimbam cu masina, ca i-a dat-o verisoara lui (mentionez ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat i.popa i.popa Acum un an cineva a condus sub influenta bauturilor alcoolice, fara permis, si a dat datele mele in momentul in care a fost oprit. A zis numele meu si ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)