avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Acum un an cineva a condus sub influenta bauturilor alcoolice, fara permis, si a dat datele mele in momentul in care a fost oprit. A zis numele meu si politistul l-a verificat prin statie si i-a dat 9 pcte si i-a zis sa se prezinte cu permisul. Problema este ca mie nu mi-a zis nimic si am aflat abia dupa 6 luni cand m-am trezit acasa cu o hartie de la politie in care scria ca sunt cercetat intr-un dosar penal. In astea 6 luni am fost oprit o singura data si din cate am inteles politistii nu m-au putut verifica pentru ca nu le mergea statia, dar mai apoi au constatat ca conduceam cu permisul suspendat.X-(Persoana care a condus si a dat datele mele a recunoscut, am dat declaratii pe la politie dar degeaba, eu tot fara permis sunt. Am o avocata dar parca nu se misca nimic, imi zice ca nu vrea sa ii dea politista care ancheteaza cazul dosarul pentru ca inca mai cauta probe. Cam cat ar mai putea sa caute probe? Persoana care a dat datele mele a dat probe pentru verificarea semnaturii, dar pe mine nu m-au chemat. As vrea sa stiu cui ar trebuii sa ma adresez pentru a-mi rezolva si eu problema si daca as putea sa il dau in judecata pe politistul care l-a lasat sa plece din moment ce nu avea nici permis, nici actele autoturismului si mai era si in stare de ebrietate?X-(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:23, 6 Aprilie 2010
Parerea mea este ca trebuie sa solicitati o audienta la comandantul unitatii unde lucreaza acea politista , fiindca este evident ca speta dureaza prea mult pentru eventualele verificari sau probe! Daca exista declaratia prin care acea persoana recunoaste ca a dat datele dumneavoastra atunci cei de la politie trebuiau sa va restituie imediat permisul de conducere!B-)
Daca nu ajungeti la nici un rezultat in urma audientei la comandant puteti sa va adresati procurorului care are in supraveghere dosarul pentru a solicita finalizarea cercetarilor in acest caz!
Succes!
:luck:
Dar nu ar trebui sa se ocupe de asta avocata? Ea imi zice ca nu poate sa faca nimic pentru ca depinde de politista. Da, sunt declaratii ale persoanei respective in care recunoaste. Imi tot baga in fata cum ca nu e credibila problema mea, pentru ca acea persoana este fratele meu.
Nu ar strica sa mergeti impreuna cu avocata la comandantul politiei unde se ancheteaza cazul dvs ....sau la prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria din zona dvs , deoarece dosarul are si un numar unic primit de la Parchet. Poate astfel se vor misca mai repede.
Si solicitati efectuarea in cauza a unei expertize grafologice , prin care sa se dovedeasca daca ati semnat dvs .....
@i.popa.
Da, acum se schimba datele problemei, deci era fratele dvs...
Singura problema este sa va hotarati care ati fost la volan si in stare de ebrietatesi avocata stie ce face. Pentru solutionare urgenta ar trebui sa solicitati scris procurorului care supravegheaza UP, deoarece el confirma IUP.
Succes!
Nu e vorba de hotarat care si cum am fost la volan. Dupa ce m-a bagat in ditamai problema macar atata a facut si el si a recunoscut. A dat declaratii si i s-a facut si grafologicul.
Nu inteleg de ce se schimba datele problemei daca e vorba de fratele meu, legea nu aceeasi pentru toata lumea?

Alte discuții în legătură

Am incercat sa mut masina si nu am avut permis ionuts1982 ionuts1982 salut. am si eu o intrebare exista vreo lege in care sa ma apere . in urma cu 2 luni prietenul meu a baut suficient de mult incat a parcat masina undeva in ... (vezi toată discuția)
Incredintare autovehicul unei persoane fara permis freeova freeova Salut, in data de 05/06-03-2011 un prieten al meu m-a intrebat daca nu mergem sa ne plimbam cu masina, ca i-a dat-o verisoara lui (mentionez ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis de conducere Another14 Another14 Buna ziua! Sambata seara in jurul orei doua dimineata am fost prins de politie, prietena mea conducand masina mea, fara permis, iar eu pe scaunul din ... (vezi toată discuția)