Sambata seara in jurul orei doua dimineata am fost prins de politie, prietena mea conducand masina mea, fara permis, iar eu pe scaunul din dreapta. Faptul sa intamplat intr-un oras mic, in strazile "din spate", pe care (credeam eu) nu umbla politia. De acolo totul a decurs in modul cum trebuie, au inregistrat tot ce trebuia, au fost prezenti si doi martori. Pe ea au verificat cu sonda, arata 0.00 pe mine nu, dar nu bausem. Am fost dusi la sediul politiei, unde... declaratie, proces verbal, mi-au retinut permisul. In declaratie am scris adevarul, motivul sa-o invat un pic, are intentii de a se duce la scola de soferi.
Deci Prins fara permis de conducere la volan, fara alcool, toate celelalte acte in regula, intr-o straduta ascunsa noaptea la 2. Am fost colaboratori pe tot parcursul evenimentelor, si nici unul dintre noi nu are un anteprecedent, nici macar un punct de penalizare.
Ne putem oare scapa cu o amenda administrativa si cu suspendarea permisului meu, si daca da cam cat poate fi amenda, sau vom ajunge la tribunal... amenda penala, dosar penal si/sau inchisoare suspendata? In caz de amenda penala pana unde poate sa ajunga suma?
Ma intereseaza toate posibilitatile pe care le avem, si parerea lui dumneavoasrta cam care sunt sansele.
depinde de procuror, degeaba ne hazardam aici sa speculam ce se poate face.. se pot face multe..ar cum ati zis si dvs.. era un oras mic, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea.. depinde cum sunteti si dvs vazut in oras, ce sa va zic?
varianta cea mai rea ar fi sa va faca la amandoi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis.. ea va avea calitatea de faptuitor si dvs de complice..varianta cea mai buna ar fi sa va dea NUP si sa scapati cu amenda administrativa amandoi, iar dvs si cu permisul suspendat 3 luni.. bafta
De facut stiu ca nu se poate face nimic, faptul e consumat, suportam consecintele.
Ma intereseaza parerea lui dumneavoastra, cu toate circumstantele atenuatoare (cum ar fi ora 2 AM, strada fara circulatie adica pericol redus, nu am consumat alcool, nu am cauzat avarii, nu avem anteprecedente, am mers 350m cu 20km/h, am fost colaboratori) daca avem sansa de-a scapa cu NUP si amenda + permisul suspendat. Si as vrea sa stiu de la ce pana la ce sume se intinde amenda administrativa respectiv cea penala.
Pe scurt prietena ta este cercetata pentru conducere fara permis iar tu vei fi cercetat pentru incredintarea unui auto unei persoane care nu poseda permis de conducere.
pedeapsa finala cred ca va fi o amenda administrativ.
apararea ta ca:era noapte,tarziu,necirculat este egala cu zero
Nu stiu daca sa imi para rau pentru cele intamplate ,mai mult decat celui care,in cunostinta de cauza a incredintat volanul unei persoane(chiar daca este prietena)stiind ca aceasta nu poseda permis de conducere.
Apreciez atitudinea amandurora de recunoastere a faptelor,dar cred ca nici nu se putea altfel.
Din punctul meu de vedere,amandoi veti obtine pedepse minime cu suspendarea executarii,astfel ca amandoi veti mai astepta o perioada de timp,pentrua da din nou examene de conducere.
Uneori,din astfel de lectii inveti si este bine sa trageti concluziile care se impun
buna ziua tatal meu a fost prins conducand o masina fara permis cat poate fi o amenda administrativa va rog spunetimi si mie cat este amenda maxima dar si cea minima