avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus fara permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus fara permis de conducere

Buna ziua, Ma numesc Adrian, am 18 ani si acum 2 zile ma opreste politia in orasul meu si la solicitarea permisului de conducere au constatat ca eu nu posed acest act ... sunt disperat ca nu stiu daca mai am ocazia sa iau vreodata permisul, sau peste cat timp pot sa il iau ... Puteti sa imi spuneti la ce sa ma astept, este prima abatere, nu am mai avut probleme cu politia, sunt foarte disperat nu stiu ce sa fac ... va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: ADRIAN21 , utilizator 08:38, 4 Iulie 2009
Conducerea pe drumurile publice fara a avea permis este infractiune , astfel incat puteti fi tras la raspundere penala.
Avand in vedere faptul ca sunteti la prima abatere , ca nu aveti antecedente de asemenea natura , ati putea fi sanctionat cu o amenda penala , care constituie antecedent penal , deci veti avea cazier.
Totusi , ati putea afirma ca sunteti la prima abatere , ca regretati fapta , acestea pot fi considerate circumstantze atenuante judiciare...
Este foarte importanta atitudinea dvs in ceea ce privieste colaborarea cu organele politiei judiciare ...
Totusi ,s-ar putea dispune si o amenda administrativa , aceasta ar fi cea mai avantajoasa solutie pt dumneavoastra, pentru a nu avea antecedente penale...
Este foarte importanta solutia procurorului , daca acesta hotaraeste a trimite sau nu dosarul in instantza...
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat.
conteaza ca am terminat sc de soferi si ca am bagat dosarul la politie? ... mi-a zis cineva ca ar fi un avantaj dar vreau sa stiu sigur ... va multumesc

PS: daca pana se stabileste soarta mea eu iau examenul de conducere si permisul se va anula sau se va suspenda?
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
darkkk, utilizator
Atata timp cat nu ati condus fara a avea permis de conducere, nu cred ca mai conteaza faptul ca ati facut scola de soferi.
Tot infractiune ramana, conducerea fara permis de conducere. :(
N-are relevantza ca sunteti inscris la scoala de soferi .Daca ati fi avut permis acesta ar fi putut fi anulat.
Asteptati sa vedeti ce vedeti ce solutie se va dispune in cazul dvs.
Domnule Darkkk, raspunsul la aproape toate intrebarile puse de dvs., il gasiti in OUG nr. 195/2002 si in regulamnetul de aplicare. In plus, oricum trebuie sa le cunoasteti pentru a promova un eventual examen auto.

Alte discuții în legătură

Fals in declaratie accident marianmarian2009 marianmarian2009 buna ziua !Numele meu este Marian.In data de 29-11-2009 am fost la discoteca cu un prieten.Dupa aceea in drum spre casa acest prieten s-a rugat insistent de ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? Andrei Antonescu Andrei Antonescu In seara zilei de ieri 20-aprilie am fost cu 2 baieti cu masina, in spate pe bacheta, toti bauseram bauturi alcoolice iar posesorul masinii a incredintat ... (vezi toată discuția)