Buna ziua, Ma numesc Adrian, am 18 ani si acum 2 zile ma opreste politia in orasul meu si la solicitarea permisului de conducere au constatat ca eu nu posed acest act ... sunt disperat ca nu stiu daca mai am ocazia sa iau vreodata permisul, sau peste cat timp pot sa il iau ... Puteti sa imi spuneti la ce sa ma astept, este prima abatere, nu am mai avut probleme cu politia, sunt foarte disperat nu stiu ce sa fac ... va rog ajutati-ma
Conducerea pe drumurile publice fara a avea permis este infractiune , astfel incat puteti fi tras la raspundere penala.
Avand in vedere faptul ca sunteti la prima abatere , ca nu aveti antecedente de asemenea natura , ati putea fi sanctionat cu o amenda penala , care constituie antecedent penal , deci veti avea cazier.
Totusi , ati putea afirma ca sunteti la prima abatere , ca regretati fapta , acestea pot fi considerate circumstantze atenuante judiciare...
Este foarte importanta atitudinea dvs in ceea ce privieste colaborarea cu organele politiei judiciare ...
Totusi ,s-ar putea dispune si o amenda administrativa , aceasta ar fi cea mai avantajoasa solutie pt dumneavoastra, pentru a nu avea antecedente penale...
Este foarte importanta solutia procurorului , daca acesta hotaraeste a trimite sau nu dosarul in instantza...
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat.
conteaza ca am terminat sc de soferi si ca am bagat dosarul la politie? ... mi-a zis cineva ca ar fi un avantaj dar vreau sa stiu sigur ... va multumesc
PS: daca pana se stabileste soarta mea eu iau examenul de conducere si permisul se va anula sau se va suspenda?
Atata timp cat nu ati condus fara a avea permis de conducere, nu cred ca mai conteaza faptul ca ati facut scola de soferi.
Tot infractiune ramana, conducerea fara permis de conducere. :(
N-are relevantza ca sunteti inscris la scoala de soferi .Daca ati fi avut permis acesta ar fi putut fi anulat.
Asteptati sa vedeti ce vedeti ce solutie se va dispune in cazul dvs.
Domnule Darkkk, raspunsul la aproape toate intrebarile puse de dvs., il gasiti in OUG nr. 195/2002 si in regulamnetul de aplicare. In plus, oricum trebuie sa le cunoasteti pentru a promova un eventual examen auto.