avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce ma sfatuiti sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce ma sfatuiti sa fac?

In seara zilei de ieri 20-aprilie am fost cu 2 baieti cu masina, in spate pe bacheta, toti bauseram bauturi alcoolice iar posesorul masinii a incredintat masina celuilalt desi era baut si nu poseda permis. A condus cateva sute de metri pana in fata unui magazin, iar cand a oprit masina am observat ca se apropiau 2 politisti de masina moment in care eu am facut schimb de locuri si am trecut eu la volan sa para ca am condus eu. Eu nu posed permis de conducere si de asemenea eram sub influenta bauturilor alcoolice.
La politie in declaratii am sustinut toti 3 ca eu am condus.
Se poate schimba declaratia in acest caz?
Proprietarul masinii este de acord sa spunem adevarul, insa cel care a fost defapt la volan nu vrea asta.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz. Nu vreau sa fac puscarie din vina altuia si din inconstienta in care am facut alegerea sa sustin asa ceva.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:18, 22 Aprilie 2019
Situatia este destul de complicata, cred ca ar trebui sa va angajati un avocat si sa discutati in conditii de confidențialitate cazul dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Subscriu la ceea ce s-a menționat mai sus.
Exista riscul unei pedepse cu executare.
Situatia este la fel de complicata in ambele cazuri, si anume daca ne schimbam declaratiile in cele reale la politie inaintea inceperii urmaririi penale sau in instanta?
În instanță nu merge cum credeti voi.
Rezolvați în faza de UP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie cezar jurci cezar jurci Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate ... regeleboss regeleboss Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate 0,97 aerul expirat ,fiind prima abatere,primul dosar penal ,la ce mă pot aștepta (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)