avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia era exact langa spital, deci am ajuns rapid la recoltarea probelor biologice unde, mi s-au facut 2 recoltari la interval de o ora. Vreau sa mentionez ca bausem recent un pahar de wishy si ma gandesc ca acesta ar fi motivul pentru care mi-a iesit asa mult in fiola. Azi, 17.09.2016, inca astept rezultatul analizelor. Din cate am inteles de la politistul care mi-a luat permisul, nu pot plati aceste analize pentru a ajunge mai rapid. Nu pot face nimic in acest sens? Nu-mi pot recupera permisul pana vin aceste analize? Mi se pare strigator la cer sa astept atata timp pentru ele .. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
P.S. : NU VA URCATI BAUTI LA VOLAN!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:11, 17 Septembrie 2016
La o valoare de 0,59 ml/l in aerul expirat alcoolemia in sange va depasi cu siguranta valoarea de 0,8 ml/l. Se va tntocmi un dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Permisul de conducere se retine pana la solutionarea dosarului.In caz de condamnare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva permisul se va anula.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru atentia acordata! Mai am o nelamurire. Daca rezultatul nu apare in urmatoare 5 luni (sa zicem) , ce ma sfatuiti sa fac?
Buna seara,
Nu sperati sa vedeti prea repede carnet. Veti avea in sange peste 0,8 si deci veti avea dosar penal.
Mergeti cu un avocat la politia rutiera si solicitati in scris sa platiti dumneavoastra analizele la INML.
Politia rutiera, din pacate, datorita numarului incredibil de mare de inconstienti care se urca bauti la volan, nu face fata cu platile.
Daca scapati cu o condamnare cu suspendare sau cu amenda penala sa multumiti CERULUI!
ALCOOLUL SI COVRIGUL nu fac casa buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât îmi mai poate fi reținut permisul pentru alcool la volan? Ursache Victor Ursache Victor Buna seara , in data de 30.07.2017, in urma unei razii a poliției am fost oprit in trafic si testat cu aparatul etilotest care a ieșit pozitiv mai exact ... (vezi toată discuția)
O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru furt, apoi prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului MilaniacRobert MilaniacRobert Salut Am o nedumerire care ma cam macina.Acum doua saptamani am fost prins baut la volan cu 0,60 in aerul expirat#-o,insa alcoolul din sange cred ca era in ... (vezi toată discuția)