avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis auto, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis auto, consecinte

un prieten a dat examenul de permis auto, l-a luat , dar nu a asteptat sa-i vina permisul si s-a urcat la volan conducand masina pe trasee laturalnice , rurale. A fost prins.....Risca dosar penal?....sau doar amenda?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:08, 17 Ianuarie 2012
Art. 86. din Codul rutier prevede:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Prietenul dvs nu poseda inca permisul de conducere. Este pasibil de un dosar penal pentru infractiunea prevazuta in articolul de lege mai sus reprodus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis (minor) cosmin00 cosmin00 am fost prins in spatele blocului la volanul unei masini , masina fiind a prietenului meu aflat in dreapta ni s'a facut proces verbal declaratii etc. ce pot ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)