avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins fara permis (minor)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins fara permis (minor)

am fost prins in spatele blocului la volanul unei masini , masina fiind a prietenului meu aflat in dreapta ni s'a facut proces verbal declaratii etc. ce pot pati ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:34, 5 August 2011
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.(adica ti se deschide dosar penal )
Iar prietenului tau o sa i se suspende permisul de conducere, si va pati asta : închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, cf art aceluiasi articol buclucas 86, pct 3.( i se deschide dosar penal)

Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
glowsunshine, utilizator
Este vorba de infractiune din partea amandurora. Mai grava este a lui ca te-a lasat la volan desi stia ca nu ai permis. Angajati-va un avocat si incercati sa dregeti busuiocul. Daca in spatele blocului este iarba e una iar daca sunt alei este alta.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis auto, consecinte gherasim_mimi gherasim_mimi un prieten a dat examenul de permis auto, l-a luat , dar nu a asteptat sa-i vina permisul si s-a urcat la volan conducand masina pe trasee laturalnice , ... (vezi toată discuția)
Prins beat,minor si fara permis cristiano18 cristiano18 Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce ... (vezi toată discuția)
Incredintare masina unei persoane fara permis, masina proprietate personala a acestuia Georgegsx Georgegsx Am mers cu masina unui prieten care nu are permis,o sa dea examenul intr-o saptamana,pana am ajuns la destinatie unde imi cere sa-l las sa parcheze el masina. ... (vezi toată discuția)