avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins Beat,Minor Si Fara Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins Beat,Minor Si Fara Permis

Un prieten de al meu a fost prins conducand masina sub influenta bauturiilor alcoolice avand 0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce poate risca acum? Va Multumesc!Mentionez Prima Abatere , singura problema cu politia ...
Conducerea unui autovehicul fara permis pe drumurile publice constituie infractiune si se pedepseste potrivit legislatiei in vigoare
cristiano18 a scris:

0,68 in aerul expirat ,ne avand permis de conducere (17 ani) ce poate risca acum?
Prima Abatere , singura problema cu politia ...


dosar penal.
intotdeauna exista un inceput!
Dosar penal pentru savarsirea infractiunilor prev. de OUG 195/2002

Art. 87 (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 86 (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Fiind minor limitele pedepsei se reduc la jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema mare ... conducere fara carnet sub influenta alcoolului, numere provizorii expirate mirceayou85 mirceayou85 [quot]as avea rugamintea. daca puteti sami raspundeti . la o cauza. pe care am comiso si cred eu cai grav . sa incep direc fara povesti . am fost sub influenta ... (vezi toată discuția)
Solutie dispusa de procuror- ce inseamna? mamymeu82 mamymeu82 poate cineva sa mi citeasaca aceasata dispunere??? neinceperea urmaririi penale fata de ....s.o...........-cercetat sub aspectul infractiunii prevazute de art ... (vezi toată discuția)
Conducerea in stare de ebrietate pyl pyl Buna ziua as avea si eu o intrbare si as vrea ca sa ma sjute cineva cu un respuns daca se poate.Am fost depistat in trafic cu masina conducând in stare de ... (vezi toată discuția)