avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua dosare pentru conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua dosare pentru conducere sub influenta alcoolului

Am si eu o nelamurire.In data de 21 decembrie 2009 am fost prins conducand sub influenta alcoolului,permisul mi-a fost retinut pe o perioada nederminata si mi-a fost intocmit dosar penal care a fost trimis in instanta.In data de 10 martie 2010 am fost prins din nou conducand sub influenta alcoolului si aveam si permisul suspendat ...am refuzat probele biologice si mi-a fost intocmit din nou dosar penal care a fost trimis in instanta.In data de 14 octombrie 2010 sa terminat primul dosar si am primit 10 luni cu suspendare si 500 de lei amenda si acum astept sentinta pentru al doilea proces.Intrebarea mea este urmatoarea mai am sanse sa scap cu inca o pedeapsa cu suspendare fara sa o execut??Avocata imi spune sa stau linistit ca scap fara inchisoare dar totusi nu mai stiu ce sa cred. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:03, 24 Octombrie 2010
Probabil ca se va revoca beneficiul suspendarii primei pedepse aplicate ,conform art.83 c.pen si vi se vor aplica cele doua pedepse aflate in concurs pentru celalalte fapte,este posibil,chiar cu un spor de pedeapsa,in functie de analiza magistratului ,in raport de probele administrate,de circumstantele dvs personale,vi se va aplica pedeapsa cea mai mare din cele doua infractiuni de conducere a unui autoturism cu permisul suspendat si de conducere sub influenta alcoolului,iar la aceasta pedeapsa cu executare,se va adauga si pedeapsa de 10 luni ,al carei beneficiu al suspendarii a fost revocat
sa inteleg ca scap de inchisoare....tin sa precizez ca am 20 de ani si nu mai am antecendente penale
Daca prima hotarare este definitiva,savarsind a doua fapta,tocmai "le-ati capatat".
Este vorba pana in acest moment ,din cele relatate de dvs,despre pericolul unei pedepse cu executare prin detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului cristinaa1 cristinaa1 Buna ziua, Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)
Condus sub influenta alcoolului vesag vesag Buna, as dori cateva sfaturi. Un prieten de-al meu a fost prins conducand sub influenta alcoolului, in iunie 2005. I-au recoltat probele, au gasit 1.2g/l ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere fara permis albinavesela albinavesela buna ziua ,am si eu o antrebare am fost prins fara permis si mi_sa antocmit dosar penal am fost la procuratura si am primit o amenta contraventionala dar ... (vezi toată discuția)