avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am incercat sa mut masina si nu am avut permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am incercat sa mut masina si nu am avut permis

salut. am si eu o intrebare exista vreo lege in care sa ma apere . in urma cu 2 luni prietenul meu a baut suficient de mult incat a parcat masina undeva in mijlocul strazi. ma sunat si am mers cu el acasa.dar masina lui nu era asezata bine pe strada deabea mai trecea o masina printre ia si bordura, acum eu vazand cum este masina parcata am decis sa mut masina din locul in care era sa o trag cat mai pe dreapta si sa nuncurce circulatia. pe strada nu era nimeni si nu aveam la cine sa cer ajutor era 1:00 noaptea. si in momentul cand am incercat sa mut masina mau oprit politia si mia facut dosar penal. exista vreo lege cu care pot sa ma apar. ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:59, 20 Aprilie 2010
depinde de ce au constatat politistii si de spetza in sine. dvs ati prezentat-o in roz. ei bine, faptul ca ati deplasat autovehicolul si 1 m fara permis asta atrage fapta penala de conducere fara permis. doar daca sedeati in masina pe loc si erati la volan, asta mai era cum era, ca scapati...cu totii cand suntem mici, avem tendinta sa ne urcam la volan cand masin e parcata si nu e o problema cu conditia sa nu facem niciun centimetru cu ea.
Din nefericire,chiar si pentru deplasarea autovehicului,numai pentru 1 metru,ati savarsit infractiunea de conducere pe drumurile publice fara permis de conducere,astfel cum este aceasta prev.de art.86 al.1 din OUG nr.195/2002,fapta sanctionabila cu inchisoare de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Daca puteti dovedi ,cu acte,martori,alte probatorii,situatia astfel cum ati invederat-o,daca nu ati mai savarsit alte fapte,daca veti colabora formal cu organele de urmarire penala,dar si daca veti avea un aparator iscusit s-ar putea sa fiti sanctionat numai cu amenda administrativa procurorului,conf.art.18/1 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul cu numar inmatriculare expirat dobran sandor dobran sandor Am niste nelamuriri sper sa ma ajutati! Povestea e putin mai lunga!Sunt mecanic auto.Un prieten m-a rugat sa-i duc masina la diagnosticare . Masina se afla ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat + numere provizorii expirate, fara antecedente penale !!! p1xel p1xel acum 2 saptamani am avut un accident si am fost retinut cu carnetul de conducere suspendat si cu numerele provizorii expirate... motivul pentru care am ales sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere in stare ... Madalin1981 Madalin1981 Buna ziua! mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate,nu am fost eu la volan ci proprietarul autovehiculului...el neavand permis de ... (vezi toată discuția)