Un dosar penal? Daca ati fi mai explicit, poate veti primi si un raspuns valabil. De prescris se se prescriu anumite fapte penale savarsite , insa depinde despre ce fapta vorbim, si de asemenea se poate prescrie si executarea pedepsei, daca a a fost pronuntata o hotarare de condamnare. Deci, cum este?
am un dosar penal pentru frauda .cca 6000 ron .data cand sa constatat lipsa este 19 .06. 2007. as vrea sa stiu daca inaintez in instanta , daca se opreste prescrierea sau nu.multumesc
eu nu am ajuns in instanta . am fost doar la politie, unde m au intrebat ce sa intamplat am dat declaratie scrisa in care eu nu recunosc faptele de care sunt invinuit si au facut o expertiza contabila de unde a rezultat ca sunt vinovat .acuma eu vreau sa stiu daca trec trei ani de cand au descoperit ei,, fapta,, se poate sa se prescrie . ar mai fi cam doua luni. ei m-a preseaza sa platesc dar daca o mai,, lungesc,, doua luni a-s putea scapa ?am auzit ca dupa 3 ani s-ar putea prescrie
Va faceti iluzii! Vedeti dispozitiile art 122 din Codul penal si o sa vadeti ca termenele sunt cu mult mai mari decat ceea credeti dvs! Oricum prin actele de cercetare penala prescriptia a fost intrerupta.
Cred ca mai bine v-ati angaja un avocat ca sa vada exact despre ce este vorba in dosar si sa va sfatuiasca.
Succes!