avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptie dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptie dosar penal

cine m a poate ajuta cu o informatie legata de faptul cum se poate prescrie un dosar penal ,dupa cat timp.?.
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 19:18, 19 Decembrie 2019
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

ionut_ionut a scris:

cine m a poate ajuta cu o informatie legata de faptul cum se poate prescrie un dosar penal ,dupa cat timp.?.

Cand va intrebam daca va credeti Vantu incercam sa va indic art. 124 C. pen., privitor la prescriptia speciala care ar putea opera...

Potrivit acestui text de lege, prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.

Credeti ca se va ajunge in aceasta situatie ?

avocat Claudiu Lascoschi

Interesant raspuns !
In situatia in care ,nu sunt aplicabile dispozitiile art.124 c.pen,poate urmeaza sa fie aplicat "Codul lui Vantu"
Buna seara acum 4 luni am.condus o mașină și nu am permis am lovit un gard a fost prima data care am făcut fapta nu mai am avut probleme niciodată cu politia. Mă ajută cineva mi poate spune ce se întâmplă???
Mă puteți ajuta. Va rog

Silviu Simion a scris:

Buna seara acum 4 luni am.condus o mașină și nu am permis am lovit un gard a fost prima data care am făcut fapta nu mai am avut probleme niciodată cu politia. Mă ajută cineva mi poate spune ce se întâmplă???

Art 335 CP alin 1, riscati o pedeapsa de la 1 la 5 ani de inchisoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta penala Traian26 Traian26 Buna ziua,va rog daca puteti sa imi răspundeți la o intrebare,daca in 2012 in luna iulie am savarsit o fapta penala ,respectiv tulburarea liniștii ... (vezi toată discuția)
Termen preschimbat Razvan_TL Razvan_TL care ar fi motivul in care instanta modifica termenul de judecata .... 1) primu termen 07.01.2014 2)termen preschimbat 10.09.2013 3) urmatorul termen: ... (vezi toată discuția)
Se poate muta dosarul penal la un alt parchet ? liviu01 liviu01 buna seara .........am o intrebare...se poate muta un dosar penal care este in curs de cercetare dintr-un judet in altul? ce demersuri trebuie sa fac? dupa ... (vezi toată discuția)