avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Rectificativa 101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Rectificativa 101

Buna ziua

Am si eu o problema. Am depus declaratia 100 pe decembrie 2009 fara a trece in ea impozitul pe profit aferent trimestrului 4, intrucat din instructiunile de completare a declaratiei 101 reiesea ca nu trebuie. Iata citatul dupa care m-am ghidat:

"Contribuabilii prevăzuți la art. 34 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, și care au definitivat închiderea exercițiului financiar anterior până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui de raportare depun declarația anuală de impozit pe profit fără a depune formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului de raportare"

Problema este ca nu am bifat in 101 "definitivarea exercitiului financiar pana la 25.02". pot face rectificativa la declaratia 101 cu aceleasi date si sa bifez in casuta in care spun ca inchiderea s-a facut pana la 25.02? Mentionez ca declaratia 101 am depus-o in luna februarie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariaresta , utilizator 11:38, 22 Aprilie 2010
Inseamna ca ati bifat cealalta casuta. Sigur ca puteti !
Din pacate se pare ca nu pot depune rectificativa la 101, cel putin asa mi s-a comunicat de la AF. Au spus ca se pot rectifica dpoar sumele din declaratie, nu si data inchiderii exercitiului financiar, dar nu au mi-au dat nici un temei legal. Problema este ca nici eu nu am gasit un temei legal in care sa spuna ca nu pot rectific eroarea de declarare a datei din declaratia 101. Poate ma puteti ajuta voi.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D101 plata sacko sacko Buna, OK, D101 se depune pana la 25 martie 2012, adica si astazi / maine se poate depune. Dar plata impozitului? deoarece in formularul D101 este ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 an 2011 consela consela As avea o mica intrebare: pentru cei care nu au depus declaratia 100 aferenta trim 4/2011 atunci cand completam declaratia 101 pana la data de 25.03.2012 ... (vezi toată discuția)
Atentie! declaratia 101 - termen 26 martie 2012, inclusiv. descarca noile formulare ale declaratiilor 100 si 101. Ioana Constantin Ioana Constantin OG 2/2012, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală .......... Art. II. - Declaraţia ... (vezi toată discuția)