avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozite asupra terenurilor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozite asupra terenurilor

Vorbesc in numele unei batrane de 86 de ani, vaduva a unui veteran de razboi. Anul trecut nu a platit impozitul pe terenuri, nu a stiut ca trebuie sa faca o cerere sa fie scutita. In momentul de fata este instiintata ca trebuie sa plateasca o suma destul de mare, pt anul 2009. Ce poate face ?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:07, 21 Aprilie 2010
Codul fiscal, la art. 284 prevede: - ,,Facilităţi pentru persoane fizice
(1) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 nu se aplică pentru:
a) veteranii de război;
(3) Impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren nu se aplică văduvelor de război şi văduvelor veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.
(8) Scutirea de la plata impozitului prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4) se aplică unei persoane începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii,,.
Daca nu s-au depus documentele inainte de 2009 datoreaza impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pensionari Radu Doina Radu Doina Buna seara, as avea o intrebare : mama este pensioanara, iar tata, veteran de razboi, este decedat.In aceste conditii este ea scutita de la plata ... (vezi toată discuția)