avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Exista o lege referitoare la calcularea / aplicarea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Exista o lege referitoare la calcularea / aplicarea penalizarilor unor sume , plati catre circa financiara pt. persoane fizice ????

Presupun ca exista ; pe mine ma intereseaza e x c e p t i il e , situatiile, taxele , persoanele pentru care nu se aplica penalizari pt. sumele datorate catre sta, sau o institutie .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 11:07, 21 Aprilie 2010
Nu exista exceptii. Daca datorati sumele de baza, datorati si penalitatile in cuantumul stabilit prin lege.
Daca e vorba de penalitati la sumele datorate bugetului local, puteti solicita consiliului local esalonarea,reducerea sau scutirea totala (atasati la cerere acte doveditoare venit, eventual acte medicale si orice alte inscrisuri cu care sa dovediti ca neplata nu vi se datoreaza exclusiv). Incercati; doar ca trebuie sa stiti ca aprobarea cererii nu este obligatorie pentru Consiliul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari taxe locale iordanc iordanc Zilele trecute am mers intr-o comuna din apropierea Bucurestilor si am participat la o discutie referitoare la o persoana foaret saraca care nu-si permite ... (vezi toată discuția)
Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit marianb13 marianb13 am o restanta de 1000 ron si penalitati de peste 2900 ron.asociatia ma va da in judecata.daca platesc cei 1000 de ron si raman penalitatile asociatia mai ma da ... (vezi toată discuția)
Utilitatea cererii de esalonare la plata a datoriilor catre anaf kostik kostik am o firma care datora la ANAF in luna a XI -a din 2012 suma de 37901 lei din care 23485 lei debite si 14416 dobanzi + penalitati de intarziere. Firma este una ... (vezi toată discuția)