avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri

Ce se intampla in cazul cand cineva isi falsifica diploma de bacaleaurat si pe langa acest lucru este detinator de PFA si se afla dupa 4 ani de exemplu ca a comis aceasta infractiune.
Cel mai recent răspuns: weekman , utilizator 12:39, 22 Aprilie 2010
Art. 288 Cod penal:
Falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Art. 291
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.

Va multumesc pentru raspunsul acordat dar daca este si titular de persoana fizica autorizata se ia in considerare in faza de litigiu in instanta?
In ce sens sa se ia in considerare/ adica sa i se acorde putina clementa pe considerentul ca detine un pfa?? legea este egala si se aplica unitar oricarei persoane, indiferent de calitatea pe care o detine, va fi trasa la raspundere penala si isi va primi pedeapsa conform vinovatiei sale.
Da, ia in considerare, in sensul ca isi face aplicabilitatea art. 291 C.pen., respectiv uzul de fals, fiind o stransa legatura intre cele doua infractiuni.
Adica, daca nu avea diploma falsificata, nu putea face dovada pregatirii in domeniu, deci nu avea PFA.
De aceea v-am dat ambele articole, unul cu falsul si celalat cu uzul de fals.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
la speta prezentata s-ar putea sa se lase chiar si cu o condamnare cu executare...
depinde de probatoriul administrat in aparare.

Av. Todorese Doina

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals cristinutahertanu cristinutahertanu care este pedeapsa pentru fals si uz de fals in intocmirea unei fise medicale pentru a doua categorie la permisul auto? (vezi toată discuția)
Falsificarea contractului de inchiriere marius964 marius964 Proprietarul a inchiriat apartamentul si a facut un contract nou cu alt nume si chirie mai mica, ca sa nu plateasca impozite. Ce infractiune este aia si care ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)