avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificarea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificarea contractului de inchiriere

Proprietarul a inchiriat apartamentul si a facut un contract nou cu alt nume si chirie mai mica, ca sa nu plateasca impozite.
Ce infractiune este aia si care Art. ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:36, 22 Octombrie 2012
Puteti explica putin mai detaliat. De ce a mai facut alt contract daca nu vrea sa plateasca impozit
A facut un contract cu o chirie mai mica.
Fals si uz de fals.

Art. 290
Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Tentativa se pedepseste.

Uzul de fals

Art. 291
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
Daca se poate proba ca proprietarul a inchiriat ,dar nu a declarat contractul la autoritatea fiscala,
acesta poate fi eventual invinuit pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
Daca se probeaza ca a intocmit si inregistrat la autoritatea fiscala contract care contine date nereale ,in raport de anumite circumstante si de consecinte ,pot fi dispuse diferite incadrari ale faptei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte, foarte important!!! mgh_milanistul mgh_milanistul Cum se pedepseste depunerea cu buna stiinta de acte false in instanta, cu scopul precis de a insela instantele judecatoresti? (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals cristinutahertanu cristinutahertanu care este pedeapsa pentru fals si uz de fals in intocmirea unei fise medicale pentru a doua categorie la permisul auto? (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)