avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi


ce efecte are decaderea din drepturi a unui parinte asupra relatiei (dpdv legal), copil parinte ?
va mai avea copilul obligatia legala de a-si intretine parintele, atunci cand parintele va avea nevoie ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:19, 21 Aprilie 2010
nu
evident ca nu..odata cu stingerea dreptului se stinge si obligatia corelativa
Da , tinand insa cont si de faptul ca decaderea poate avea un caracter temporar si ca , la incetarea motivelor care au condus la aceasta masura, parintele isi poate relua exercitiul drepturilor parintesti, moment de la care se reiau si obligatiile .
Impartasesc opinia lui legally. Doar adoptia are efectele despre care vorbiti, intre parintele natural si copilul infiat de altcineva.
nu e chiar asa.. un exemplu: parintele este decazut din drepturile parintesti urmare a abandonuluid e familie sau a relelor tratamente aplicate minorilor.. dupa ani.. e in situatia in care are nevoie de ingrijirea si intretinrerea coplilului sau abandonat sau rau tratat.. ce face? il da in judecata si obtine o hotarare judecatoreasca prin care il obliga sa aibe grija de el? nu prea as crede.. daca se da o astfel d e hotarare e imorala
va multumesc pt raspunsuri
altfel intrebat, cum pot evita ca acest copil sa nu-i datoreze peste 20 de ani sa zicem, intretinere parintelui (actualmente nedecazut din drepturi), daca acest parinte lipseste din viata copilului ( acum minor), nu-i acorda sprijin si ajutor si prin actiunile sale inconstiente impotriva lui insusi, se indreapta spre a nu avea nimic, venituri , bunuri, din care sa se intretina ?

Alte discuții în legătură

Curator chn chn tatal copiilor mei a decedat in urma cu aproape 3 ani; copiii sunt minori ( 9 si 11 ani) si sunt mostenitorii legali ai tatalui lor; la moartea lui, Primaria ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere a parintilor de catre copii total3r total3r in anul 1992 mam casatorit cu o doamna care avea un baiat in varsta de 7 ani pe care lam infiat. dupa 15 ani am divortat.el avand drept de mostenitor.in prezen ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere ILC ILC buna ziua am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)