avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu crestere copil

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am terminat concediul de ingrijire copil la data de 21.03.2010.Locul de munca vechi s-a desfintat.Am fost la somaj si m-am interesat daca beneficiez de somaj dupa ce termin CIC. La somaj mi s-a comunicat ca numai dupa ce am lucrat 20 zile intru in somaj.Am convenit cu patronul sa mai lucrez 20 zile, dar, din pacate, cei de la personal nu au facut decizia de incetare in termenul de 20 zile lucratoare (trebuia pe 17 aprilie)si nu stiu daca mai pot beneficia de somaj daca au trecut deja 24 zile.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 21 Aprilie 2010
se poate.. era vb de minim 20 zile
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie, mai intai, sa va concedieze prin desfiintarea postului ocupat de dvs.
2. Pentru asta va da un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care va inmaneaza decizia de concediere.
3. De la data concedierii aveti termen 30 dezile pentru a depune actele la Somaj si a primi indemnizatie de somaj de la data concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)