avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... persoane incadrate in grad de handicap grav sau ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

persoane incadrate in grad de handicap grav sau accentuat-contributie CASS

Conform carei legi o persoana incadrata in grad de handicap accentuat si pensionata pentru limita de varsta este scutita de retinerea contributiei CASS ?Poate fi solicitata returnarea sumei care a fost retinuta de la aparitia legii si pana in prezent ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:16, 21 Aprilie 2010
Conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Daca certificatul de incadrare in grad de handicap a fost depus la casa de pensii, puteti sa solicitati restituirea sumei retroactiv. O sa va spun maine data exacta a modificarii Legii nr. 95/2006 in sensul neretinerii CASS din pensia persoanelor incadrate in grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sociala de sanatate avand grad de handicap horiacostina1 horiacostina1 Buna ziua ! Sotia mea este incadrata cu grad de handicap mediu de la 01.11.2016 , timp de 6 luni. Pe data de 10 Noiembrie 2016 , iese la pensie pentru limita ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas laura pop laura pop Sint pensionata din mai 2008,pensie de batrinete.Acum ca sa am calitatea de asigurat,mi se cere de catre dir.san.publ.sa platesc retroaciv pe 4 ani CAS in ... (vezi toată discuția)
Taxa cass Logos1 Logos1 Buna ziua Daca un pensionar a vandut un teren in iunie 2008, cu putin inainte de modificarile legii 95/2008 - care parca se aplica de la 1 iulie 2008 - si ... (vezi toată discuția)