avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... incompatibil?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

incompatibil?

Lucrez in cadrul unei institutii publice, auditor intern, pot sa profesez ca, consilier juridic part-time(2h/zi) in cadrul unei societati comerciale, ong sau sindicat?
Sunt personal contractual.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 21:44, 27 Aprilie 2010
Chiar daca sunteti personal contractul Legea consilierilor juridici interzice orice alta activitate salariata
top dan a scris:

Chiar daca sunteti personal contractul Legea consilierilor juridici interzice orice alta activitate salariata

Mai exact art 10 din L 514/2003, lit.c stabileste "incompatibilitatea " functiei de consilier juridic cu alta profesie autorizata sau salarizata. Totodata, nici o lege nu interzice, ci dimpotriva, contractele de munca cu timp partial. Parerea mea: cititi fisa postului de audit intern si specificatiile postului. Daca pentru acest post v-au fost cerute studiile juridice, atunci nu vad incompatibilitatea considerand ca art. 10 se refera"stricto sensu" la "alta profesie".
Mai mult, nu am intalnit inca angajatori care sa ceara aplicarea acestui text de lege.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
top dan a scris:

Legea nu interzice exercitarea profesiei in acelasi timp cu orice alta activitate salariata cu doar in acelasi timp cu orice alta profesie autorizata sau salarizata. "Profesie" nu este acelasi lucru cu "activitate".
In speta de fata trebuie urmarit daca activitatea de audit este privita ca o profesie sau ca o functie . Daca auditorul exercita doar o functie nu este nicio problema de a exercita profesia de consilier juridic in paralel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate agent asigurari - consilier juridic ? papoc papoc Exista incompatibilitate intre functia de consilier juridic la o persoana juridica de drept privat si cea de agent de asigurari? Din cate am inteles exista ... (vezi toată discuția)
Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)