buna ziua. am fost prinsa furand dintr-um magazin.:"> mentionez ca am 2 copiii mici , fara tata...eu nu am servici,traiesc doar din alocatii.
am predat tot ce luasem, am fost chemata la politie, am dat declaratii.....si mi-au spus sa astept acasa o amenda in valoare de 300-400 de lei , mi-au spus ei atunci
a venit si amenda, spunandu-mi in ea , k mi se sterge dosarul, k e la prima abatere....dar amenda mi-a venit de 800 de lei........:O:O:O:O:O:O. in termen de 15 zile sa fie platita.
va dati seama k nu am bani nici de paine in momentul de fata, dapai sa platec amenda .
ce sa fac??? cu cine sa vorbesc ,se mai poate miscora ? dar in rate se poate plati?dar nici asa nu am bani...va dati seama asta ar insemna sa o platesc cam intrun an de zile#-o#-o.
sfatuiti-ma va rog frumos. ce pot face?
astept un raspuns urgent. va multumesc.
banuiesc ca este vorba despre o amenda administrativa, data de parchet in baza art. 91 lit. c din codul penal.
puteti face o plangere la prim - procuror, in 20 de zile de la primirea rezolutiei / ordonantei prin care ati fost sanctionata.
Faceti o plangere catre prim procuror. In motivare puteti relua exact aspectele relatate pe forum (bine, intr-o forma putin mai organizata:)) si solicitati reducerea cuantumului amenzii. Mentionati numarul de dosar pe plangere,iar apoi o depuneti cu viza la parchet!
Succes!
plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatorie, se adreseaza prim-procurorului, iar in ea solicitati reducerea amenzii, pe motivele pe care le-ati scris aici, mai sus (problemele pe care le aveti, lipsa venituri etc). anexati acte de nastere ale copiilor, adeverinta care sa ateste lipsa veniturilor, de la finante si alte acte, in functie de ce mai aveti, in functie de situatie...
Pana la urma este vorba despre o infractiune de furt calificat(art.208-209 c.pen.)pentru care ati fost sanctionata cu clementa.
Imi pare deosebit de rau de situatia dvs.materiala,dar cred ca dvs.trebuia inainte de fapta sa va ganditi la aceasta.
Formulati contestatie impotriva rezolutiei procuorului,conform prevederilor art.278 c.pr.pen,invocand situatia dvs.materiala si dovedind cu acte veniturile realizate si faptul ca aveti doi copii in intretinere
Ce urmeaza?
liviuu
Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)