avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca Parchetul de pe langa Judecatorie nu imi raspunde ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca Parchetul de pe langa Judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac

M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala la judecatorie s-au la tribunal...,si daca actiunea trebuie indreptata catre parati s-au impotriva necomunicarii solutiei de catre Parchet....?
va multumesc ptr. un eventual raspuns...
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gion_71 , utilizator 20:14, 1 Mai 2012
Despre ce fel de plangere este vorba,este intemeiata pe 278 c.p.p.?
Din context deduc ca este vorba de o plangere intemeiata pe 275-277c.p.p.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va adrtesati la instanta.
va multumesc ptr. raspuns...,dar nu stiu la care instanta trebuie sa ma adresez la judecatorie unde este si Parchetul...,s-au la Tribunal...? .Plangerea este intemeiata pe art.275-277c.p.p.
dar a trecut vre-o 45 de zile si nu am primit nici un raspuns de la Parchet...
O alta problema este ca intrucat nu a-m primit o solutie/rezolutie de la Parchet nu stiu daca plangerea in Instanta trebuie indreptata impotriva paratilor s-au impotriva solutiei/rezolutiei
si asta in conditiile in care nu cunosc ce procuror sa ocupat de caz si nici nr. rezolutiei nu il stiu, daca asa cum am precizat nu am primit nici un raspuns de la Parchet.....
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator
Cererea adresata instantei in situatia dvstra nu este admisibila.Doar in situatia in care plangerea era intemeiata pe 275-278c.p.p.impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau a ordonantei ori,dupa caz,a rezolutiei de clasare,de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale,date de procuror, aveati posibilitatea sa faceti plangere la instanta.
In cazul dvstra aveti posibilitatea sa mai formulati o plangere la prim -procurorul parchetului.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da problema inadmisibilitati in Instanta se pune in cazul de neintroducere actiune in termen de 20 de zile de la inceperea curgerii termenului de 20 zile in care nu am primit raspuns de la Parchet...
cred ca si la asta va referiti...B-)
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)