avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Codul penal

conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii .
dupa ce fac aceasta plingere si la prim procuror ,prim procurorul nu sa pronuntat in termenul de 20 de zile .
acesta se pronunta dupa 21 de zile cum aflu de solutia data daca nu o comunica ?
exista vreo modalitate sa o aflu ?
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 16:21, 28 Noiembrie 2011
In principiu aceste solutii se comunica. Puteti sa mergeti in audienta la prim procuror.
Daca in termenul de 20 de zile de la data depunerii plangerii la prim-procurorul parchetului acesta nu a solutionat plangerea, va trebui sa va adresati cu plangere la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond in temeiul art 278 indice 1 c.proc.pen in termen de 20 de zile de la data expirarii termenului initial de 20 de zile.
Cu alte cuvinte, daca termenul de 20 de zile de la depunere a fost depasit si nu ati primit solutia, nu trebuie sa o mai asteptati , ci sa va adresati instantei in urmatoarele 20 de zile calculate de la data expirarii celor 20 de zile de la depunere.
Art. 278 indice 1 c.proc.pen.
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată
După respingerea plângerii făcute conform art. 275–278 împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau a ordonanţei ori, după caz, a rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, date de procuror, persoana vătămată, precum şi orice alte persoane ale căror interese legitime sunt vătămate pot face plângere, în termen de 20 de zile de la data comunicării de către procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 şi 278, la judecătorul de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Plângerea poate fi făcută şi împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinse în rechizitoriu.

al. 2 În cazul în care prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori procurorul ierarhic superior nu a soluţionat plângerea în termenul prevăzut în art. 277, termenul prevăzut în alin. 1 curge de la data expirării termenului iniţial de 20 de zile.

iar la art 277 termenul este de :
Art. 277Termenul de rezolvare
Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea modul în care a fost rezolvată.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
rezolutile prim procurorului nu mi-au fost comunicate nici acum Am facut plingere 2781 mentionez dupa 21 de zile primprocurorul dispune si aflu de la instanta .
rezolutia este favorabila pentru mine dar sunt pus sa platesc cheltuieli de judecata este corect ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
termen: plangere impotriva rezolutiei procurorului -va rog un raspuns urgent ContSters223700 ContSters223700 doresc sa stiu care sunt termenele pentru depunrea plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului si daca \"mica reforma \"a afectat modul de apelare in ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie alex_alexa alex_alexa buna ziua!am depus o contestatie la prim procuror impotriva rezolutiei data de catre procurorul de caz,va rog respectuos sa imi spuneti in cat timp legal de la ... (vezi toată discuția)