avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public

In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal treapta III, chiar daca: f.p. are 25 ani vechime in campul muncii si 21 ani vechime in specialitate - economist-?
Promovarea presupune organizarea unui concurs. Pentru participarea la concurs se stabilesc unele conditii de participare, acestea vizand si o anumita vechime in specialitatea studiilor. Daca indepliniti conditiile stabilite si sunteti declarat admis la examen puteti ocupa functia pentru care ati participat la concurs, fara a conta ce functie indeplineati la data concursului.


Daca indeplinesc toate conditiile puse, nu mai vorbesc de. . . vechime, va intreb: pot fi promovata consilier principal treapta I ? Exista cumva reglementari legale care ingradesc promovarea mea doar la consilier principal III? Multumesc mult.
Dumneavoastra participati la un concurs pentru o functie. Daca aceasta este consilier prncipal I sau superior si indepliniti conditiile de participare la concursul pe care il si promovati o sa fiti numita pe acea functie.

Mai este posibil sa vi se transforme postul in vederea promovarii si in acest caz aceasta transormare poate fi doar principal III.
Cum insa ne-ati oferit putine detalii, pot face doar supozitii.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Cu scuzele de rigoare, insist: colegii mei de la resurse care ma asigura de tot concursul lor, imi spun ca legislatia in vigoare nu permite promovarea decat in gradul imediat superior celui avut si doar in treapta a III-a. Asa este?
Da, asa este. Promovarea se face in gradul imediat superior celui detinut. Logic, se porneste de la treapta de salarizare III. :)
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional foltalucian foltalucian Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, ... (vezi toată discuția)
Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)