In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal treapta III, chiar daca: f.p. are 25 ani vechime in campul muncii si 21 ani vechime in specialitate - economist-?
Promovarea presupune organizarea unui concurs. Pentru participarea la concurs se stabilesc unele conditii de participare, acestea vizand si o anumita vechime in specialitatea studiilor. Daca indepliniti conditiile stabilite si sunteti declarat admis la examen puteti ocupa functia pentru care ati participat la concurs, fara a conta ce functie indeplineati la data concursului.
Daca indeplinesc toate conditiile puse, nu mai vorbesc de. . . vechime, va intreb: pot fi promovata consilier principal treapta I ? Exista cumva reglementari legale care ingradesc promovarea mea doar la consilier principal III? Multumesc mult.
Dumneavoastra participati la un concurs pentru o functie. Daca aceasta este consilier prncipal I sau superior si indepliniti conditiile de participare la concursul pe care il si promovati o sa fiti numita pe acea functie.
Mai este posibil sa vi se transforme postul in vederea promovarii si in acest caz aceasta transormare poate fi doar principal III.
Cum insa ne-ati oferit putine detalii, pot face doar supozitii.
Cu scuzele de rigoare, insist: colegii mei de la resurse care ma asigura de tot concursul lor, imi spun ca legislatia in vigoare nu permite promovarea decat in gradul imediat superior celui avut si doar in treapta a III-a. Asa este?