avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior"

Buna ziua,
Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ,clasa I , gradul asistent,treapta III. Actualmente dupa 5 ani am ajuns la consilier,clasa I , gradul asistent ,treapta I.Am o vechime in specialitatea studiilor superioare de lunga durata de 24 ani,iar la angajare in institutie aveam o vechime de 19 ani.Dar,nefiind posturi am cadidat pe gradul asistent.Vara aceasta ,avand 2 ani vechime in treapta I ar trebui sa sustin examen pentru gradul "imediat superior" si anume principal.In luna februarie a.c. s-a aprobat organigrama si statul de functii a institutiei(cu avizul Agentiei functionarilor publici) iar la serviciul meu a aparut un post de consilier superior vacant.

Intrebari:Se poate scoate la concurs postul vacant de consilier superior, unde as putea candida deoarece intrunesc conditiile de studii si de vechime?,cum ar trebui procedat avand in vedere suspendarea angajarilor,sau trebuie sa mai astept 5 ani pentru a trece prin toate treptele gradului principal(pe care sper sa-l obtin anul acesta).
Va multumesc.
Barbutmar.
Cel mai recent răspuns: barbutmar , utilizator 08:32, 14 Aprilie 2010
Puteti sa participati la concurs, bineinteles (conditiile minime de vechime in specialitatea studiilor, pentru gradul superior, sunt de 9 ani). FP respectiva poate fi scoasa la concurs in conditiile in care, de la intrarea in vigoare a OG 34/2009, s-au vacantat alte 7 posturi (presupunand ca nu s-a mai facut nici o angajare de atunci); principiul este ca se poate scoate la concurs un post/fp pentru alte 7 posturi/fp vacantate.
Pentru promovarea in grad profesional nu este necesara existenta unei FP vacante:
HG 611/2008 - Art. 122.
- (1) Pentru promovarea in grad profesional si promovarea in clasa nu este necesara existenta unei functii publice vacante.
(2) Ca urmare a promovarii in grad profesional si a promovarii in clasa, fisa postului functionarului public va fi completata cu noi atributii, in raport cu nivelul functiei publice. Obligatia de a completa fisa postului cu noile atributii apartine superiorului ierarhic al functionarului public promovat.

Singura conditie este ca promovarea sa fi fost prevazuta in planul anual de ocupare a functiilor publice in 2010 si sa se obtine avizul ANFP pentru organizarea examenului de promovare, in conditiile legii.
Succes!
Multumesc pentru informatii, Kyandra.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public alicia4320 alicia4320 In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)