corinastrenc a scris:
Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, treapta I. Am facut perioada de stagiu, apoi am dat examen, conform legii, pentru promovarea in clasa a functionarilor publici. Am promovat si acest examen si dupa 3 luni am primit si raspuns de la Agentia Nationala a Functionarilor publici. Se aproba transformarea postului, dar cu conditia ca eu sa fi fost functionar public la momentul absolvirii facultatii. Rugamintea mea este sa ma indrumati, sau sa-mi spuneti ce se poate intampla, pot, pana la urma, sa fiu incadrata pe functia noua?Iar drepturile salariale , de care pot beneficia? Va multumesc anticipat!
Conditia promovarii impusa de catre ANFP este ca in momentul absolvirii facultatii dvs sa fi avut calitatea de functionar public. Daca ati reusit la examen, inseamna ca trebuie sa fiti promovata in noua functie.
Pentru evaluarea si promovarea functionarilor publici , vedeti Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 530 din 14.07.2008, cu modificarile si completarile ulterioare aduse prin Hg nr.1173/2008.
Drepturile salariale pentru functionari publici sunt cele prevazute de OG nr.6/2007, cu modificarile ulterioare.