avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... in noul stat postul meu e de studii superioare treb sa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

in noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs?

1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in studii superioare si ca probabil se va organiza un concurs pentru ocuparea ei deoarece mai sunt si alti colegi care au studii superioare . Mentionez ca si eu am studii superioare in domeniul de activitate pe care il desfasor iar functia pe care sunt acum incadrat am obtinut-o in urma promovarii unui concurs.Este normal asa ceva? de ce trebuie sa se sustina concurs pe o functie deja ocupata si pe care titularul indeplineste toate conditiile pentru promovare.
2. Se poate inscrie la concursul de ocupare a functiei o persoana care inca nu a absolvit facultatea, adica este inca student?(sotia sefului este studenta in anul 1 si banuiesc ca acest post pe care sunt eu acum este pt ea)
Cel mai recent răspuns: csroxika , utilizator 12:54, 9 Iulie 2009
1. Dvs. aveti studii superioare dar nu ati fost promovat in clasa? Nu este normal sa vrea si alti colegi sa ocupe o functie... deja ocupata. :O
Promovarea in clasa se face tot prin concurs, transformandu-se postul celui care indeplineste conditiile sa promoveze, adica postul in care ati fost numit dvs.

2. O persoana care nu are studii superioare nu poate ocupa o functie publica din clasa I. Asta din punct de vedere legal, desigur.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Cand este vorba de bani mai multi la salariu se uita relatiile de prietenie si de colegialitate. Ce sa va intampla cu mine in cazul in care o alta persoana promoveaza pe postul meu? Trec eu pe al acelei persoane? Daca respectiva persoana vine de la resurse umane la contabilitate unde lucrez eu acum eu trec la in locul ei?
conform HG 611/2008
SECTIUNEA a 5-a
Promovarea in clasa

ART. 144
(1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.
(1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga durata, studii universitare de licenta sau o forma de invatamant superior de scurta durata, in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.
-------------
Alin. (1) al art. 144 a fost modificat de pct. 18 al art. I din HOTARAREA nr. 1.173 din 24 septembrie 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 677 din 2 octombrie 2008.

(2) Examenul de promovare in clasa se organizeaza de catre autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea functionarii publici, in conditiile prezentei hotarari.
(3) Cu cel putin 15 zile inainte de data organizarii examenului de promovare in clasa, conducatorul autoritatii sau institutiei publice are obligatia de a emite un act administrativ prin care se stabilesc:
a) componenta comisiei de examen;
b) data sustinerii examenului;
c) bibliografia, pe baza propunerilor compartimentelor in care isi desfasoara activitatea functionarii publici care participa la examen.
(4) Compartimentul de resurse umane are obligatia sa afiseze la sediul autoritatii sau institutiei publice, cu 15 zile inainte de data organizarii examenului de promovare in clasa, data, ora, locul desfasurarii si bibliografia examenului.
(5) In cazul in care, din motive obiective, nu se pot respecta data si ora desfasurarii examenului de promovare in clasa, compartimentul de resurse umane are obligatia de a afisa la sediul autoritatii sau institutiei publice modificarile intervenite in desfasurarea acestuia.
ART. 145
Functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa prezinte diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant superior de lunga ori de scurta durata, precum si o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, in termen de 5 zile de la data afisarii.
ART. 145
Functionarii publici prevazuti la art. 144 alin. (1) trebuie sa prezinte diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant superior de lunga durata, de scurta durata sau a studiilor universitare de licenta, precum si o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, in termen de 5 zile de la data afisarii.
------------

L 188/1999, actualizata
ART. 68
(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului

OG 6/2007, actualizata

ART. 9
(1) Promovarea, in conditiile legii, a persoanelor incadrate in functia de debutant se face prin transformarea postului pe care acestea sunt incadrate. In termenul prevazut de lege, autoritatile si institutiile publice vor comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici modificarile respective.
(2) Promovarea, in conditiile legii, a functionarilor publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, se face prin transformarea postului pe care acestia sunt incadrati, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(3) Functionarii publici care absolva o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, prin examen, intr-o functie publica de executie, un grad profesional si o treapta de salarizare care sa le asigure acestora o crestere de pana la 20% a salariului de baza avut anterior. Examenul se organizeaza de autoritatea sau de institutia publica in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe baza unui regulament-cadru aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. In cazul in care, dupa aplicarea procentului de 20%, salariul de baza astfel stabilit se situeaza sub nivelul prevazut pentru gradul profesional asistent, treapta de salarizare 3, se va acorda salariul de baza de la acest nivel
cand s-a facut organigrama si planul de ocupare pe 2009 s-a prevazut ca veti termina facultatea.
pt promovare se sustine un examen
trebuie sa fie respectata procedura legala pt promovare in clasa
la concurs nu poate participa o persoana care nu a absolvit facultatea, trebuie trimias la ANFP copie de pe diploma sau adeverinta
deci stati linistita ca postul e pt dumneavoastra, doar se transforma
asa cere legea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)
Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa [trecerea pe studii superioare] ioanaciulei ioanaciulei cum poate fi promovat in clasa un referent superior si care este cresterea salariala in procente? (vezi toată discuția)