As dori ca cineva sa ma ajute cu o informatie,daca se poate. Am cumparat un teren si dupa ce am facut cadastrul ,am constatat ca lipseste teren care se afla ic curtea vecinului. La strada este corect dar pe o lungime de 60m, gardul vecinului este cu 2,90m pe terenul meu. Nu mi-am revendicat terenul de dragul pacii iar ca multumire ,vecinul a construit o casa mare chiar pe hotar iar gardul l-a mutat si mai mult pe terenul meu si toate astea fara sa ma intrebe nimic. Fiul lui este casatorit cu fica unei doamne de la camera agricola a Primariei. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa rezolv aceasta situatie si daca in justitie as avea sanse. Multumesc anticipat !
actiune in justitie de revendicare a terenului lipsa.. functionara de la camera agricola nu are ce face impotriva dvs decat daca va falsifica actele.. nu prea as crede.. angajati va un avocat bun care sa va ajute in casitgarea procesului.. e ceva de durata
Multumesc foarte mult,daca ati putea sa-mi spuneti si ce lege clarifica distantele se trebuiesc respectate la constructia unei case. Iar daca voi castiga ,ce se va face cu casa de pe terenul meu?
avand in vedere faptul ca terenul respectiv sustineti ca va apartine cel mai util va este actiunea in revendicare cum vi s-a spus mai devreme ,in baza actului care dovedeste proprietatea asupra terenului.
Opinia mea (rog pe cei mai priceputi sa ma corecteze daca gresesc )este ca in functie de buna sau reaua credinta a vecinului (daca stia sau nu faptul ca a construit pe terenul dvs) va stabili instanta despagubirea care vi se cuvine .
Daca "tolerati" aceasta posesie de mai mult de 10 ani si daca vecinul a cumparat/dobandit gratuit de l a o alta persoana terenul respectiv poate invoca uzucapiune . Desigur in acest caz dumneavoastra puteti invoca faptul ca aveati o intelegere cu vecinul prin care il lasati sa foloseasca acea bucata de teren .
Multumesc foarte mult pentru raspuns ! Vecinul a cumparat terenul inaintea mea iar eu l-am cumparat acum cinci ani. O parte din casa pe care a construit-o ,se afla pe terenul meu pe care nu l-am revendicat inca. Deci cei de la primarie au facut un abuz (ilegalitate) dandu-i autorizatie pe terenul cuprins in cadastrul meuLa noi aici casele se construiesc cu spatele la nord ,adica langa hotarul cu celalalt vecin dar datorita faptului ca terenul era instabil,a construit casa catre mine la 2m dist. de gardul meu,cu cinci ferestre si doua usi catre mine. De acolo a prelungit casa cu un balcon pana pe linia gardului.Lasa impresia ca terenul meu e gradina lui ,deoarece are vedere catre sud direct in curtea mea. Daca as putea sa va trimit o poza ,ati putea vedea care este situatia si m-ati putea ajuta si mai mult . Multumesc f. mult pt. timpul acordat !
Sigur ca acum este tarziu..,dar ar fi trebuit sa-i anulati autorizatia. Autorizatia de constructie emisa incalca cele mai elementae norme de urbanism, codul civil si Legea 50/1991, modificata .
Regulamentul general de urbanism din 27.06.2006 in sectiunaea a IV-a reglementeaza forma si dimensiunile terenurilor si ale constructiilor; Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului.
Legea 50/1991- legea constructiilor, modificata si republicata....
Cred ca s-a incalcat si certificatul de urbanism... si autorizatia de construire...daca are asa ceva....
Adresati-va unui avocat si sigur aveti castig de cauza....e ceva strigator la cer ce abuz s-a petrecut pe proprietatea dvs.....dar ....ce sa mai zic..ar fi multe...