avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintare constructie fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintare constructie fara autorizatie de construire

Buna seara !
Sunt proprietarul unui teren intravilan intabulat in anul 2009 (pana in anul 2006 acest teren a facut obiectul unui partaj succesoral, iar ulterior a intrat in lotul meu), pe care unul dintre vecini a construit o treime dintr-o casa si un gard zidit cu fundatie si temelie, care impreuna ocupa o suprafata de 370 mp din terenul meu. In urma unei adrese inaintate catre Primarie in data de 01.06.2011, aceasta recunoaste ca nu s-a emis nici certificat de urbanism si nici autorizatie de construire pentru aceste imobile, dar nu a luat niciun fel de atitudine impotriva acestuia.
In data de 14.07.2011 am sesizat ISC cu privire la aceste nereguli, iar raspunsul acestora a fost : Cladirea a fost construita cu mai mult de 2 ani in urma (respectiv in anul 2005) si iese de sub incidenta de sanctionare a Legii 50/1991 modificata si completata ulterior. Gardul a fost edificat in anul 2010, pentru care vecinul a fost sanctionat contraventional.
Pentru ambele imobile Primaria a dispus intrarea in legalitate pana la data de 31.10.2011.
Noi am deschis actiune in instanta pentru revendicare imobiliara, dar toti stim cat dureaza procesele in Romania.
Pana la aceasta data, respectiv 12.02.2012 nu a intrat in legalitate, iar organele competente (Primaria, I.S.C.) nu si-au facut datoria legala.
Va rog frumos sa ne ajutati cu sfaturi .
Va multumim !

Cel mai recent răspuns: claudia05 , utilizator 11:13, 18 Februarie 2012
Ati inscris litigiul la CARTEA Funciara?
DA, LITIGIUL ESTE INSCRIS IN CARTEA FUNCIARA.
CAND AM FACUT INTABULAREA TERENULUI IN ANUL 2009, CONSTRUCTIA APARE CA EDIFICATA FARA ACTE SI NU ESTE INTABULATA.
Vecinul nu-si are proprietatea inscrisa in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare constructie fara autorizatie de construire claudia05 claudia05 Buna seara ! Sunt proprietarul unui teren intravilan intabulat in anul 2009 (pana in anul 2006 acest teren a facut obiectul unui partaj succesoral, iar ... (vezi toată discuția)
Am un gard din placi de beton construit intre teren și terenul ... col409 col409 Am un gard din placi de beton construit intre teren și terenul alăturat edificat exclusiv cu fondurile proprii și pe terenul meu, conform proiect și ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)