avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proprietate

dacac procesul verbal de receptie al casei a fost incheiat la o luna dupa casatorie, la un eventual divort cu partaj, au ambii soti dreptul la cate 1/2 din casa?
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 16:04, 23 Aprilie 2010
Nu.
na casa este bun propriu.
Nu deoarece imobilul a fost edificat anterior incheierii casatoriei cu contributia (probabil) exclusiva a unuia dintre cei doi soti, dobandind astfel caracter de bun propriu.
nu
Este foarte important momentul prevazut in contract la care se transfera dreptul de proprietate asupra casei . Detaliati putin problema. Cand a inceput constructia casei? Ati facut un contract de antrepriza sau de vanzare cumparare, adica s-a construit pe terenul dvs angajand un constructor in acest sens sau ati cumparat o casa care urma sa se construiasca pe terenul detinut de constructorul dezvoltator imobiliar, iar transferul proprietatii urma sa se faca dupa terminarea casei ? Din banii cui a fost platita constructia casei ?

Alte discuții în legătură

Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa neconstruita inca dozer dozer Buna ziua, Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta: Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine cf pentru un apartament dintr-un imobil nou fara autorizatie de construire? PaulD91 PaulD91 Doresc sa cumpar un apartament intr-o zona centrala a unui oras. Constructia este 95% finalizata. Apartamentele inca nu au CF, dar constructorul spune ca ... (vezi toată discuția)