avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare casa neconstruita inca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare casa neconstruita inca

Buna ziua,

Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta:
Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei case pe care mi-o va vinde mie. Pentru asta vrea sa faca antecontract de v-c, urmand sa-i platesc pe etape constructia casei, la final cand e casa gata si ii platesc ultima transa sa devin eu proprietarul casei.
Am urmatoarele nelamuriri/temeri:
- Ce documente trebuie sa verific a.i. sa ma asigur ca terenul respectiv este OK dpdv legal?
- Eu nu sunt proprietar pe terenul respectiv si pe casa pana la final, desi casa e construita pe banii mei. Ma pot asigura in vre-un fel ca constructorul nu se razgandeste si sa fiu 100% sigura ca-mi va vinde mie?
- Exista o varianta prin care daca imi vinde terenul inca de la inceput, sa stabilim prin contract ca el se obliga sa-mi construiasca casa si eu sa-i dau banii in transe?
- Mai pot aparea alte probleme pe care le-am scapt eu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dozer , utilizator 16:21, 24 Aprilie 2013
Poate sa va vanda terenul si apoi incheiati cu constructorul un contract de antrepriza. Asa veti fi proprietar pe teren , urmand ca apoi casa sa se intabuleze direct de numele dvs, prin Autorizatia de construire si procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Aceasta este varianta cea mai curata.
Proprietarul terenului este si constructorul. Casa se va construi in regie proprie, pe persoana fizica.
dozer a scris:

Buna ziua,

Sunt in cautarea unei case si am gasit urmatoarea oferta:
Teren existent in proprietatea constructorului, care intentioneaza constructia unei case pe care mi-o va vinde mie. Pentru asta vrea sa faca antecontract de v-c, urmand sa-i platesc pe etape constructia casei, la final cand e casa gata si ii platesc ultima transa sa devin eu proprietarul casei

Sugestia mea este sa va luati gandul de a face un asa contract. Exista multe riscuri,proprietarul care va promite ca va construieste casa,poate va intarzia cu lucrarile sau nu va face ca la carte,o sa aveti multe probleme,stres,nervi....#-o
Varianta optima este de a cumpara initial terenul si apoi contract de antrepriza.
Se poate incheia un astfel de contract de antrepriza intre doua persoane fizice?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu pret neplatit sau contract cu drept de superficie? francisca_maria francisca_maria Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: el cu terenul, eu cu banii. si vrem sa construim o casa. Care contract este recomandat? 1. Contract cu drept de ... (vezi toată discuția)
Contract achizitie casa la stadiu de proiect Lavrentziu Lavrentziu Buna ziua Vreau sa achizitionez o casa de la o persoana fizica. Casa se afla la stadiul de proiect. Proprietarul terenului va construi o casa care o voi ... (vezi toată discuția)
Proprietate mihaita26 mihaita26 dacac procesul verbal de receptie al casei a fost incheiat la o luna dupa casatorie, la un eventual divort cu partaj, au ambii soti dreptul la cate 1/2 din ... (vezi toată discuția)